Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Větrací mřížky skrze zeď do sádrokartonu (dřevostavba)

Asi nerozumím. Jaký by to mělo význam vrtat do dveří? Nerozumím. Ty dveře jsou věčně otevřené, zasouvají se jen výjimečně, stejně tak průchozí oblouk do kuchyně ani dveře nemá. Logicky teplo z krbu stoupá ke stropu a tam se drží, proto poté necirkuluje ani do vedlejší kuchyně (ač je tam otevřený obloukový průchod), stejně tak ani do chodby, kde jsou posuvné dveře stejně otevřeny. Horko se tedy do chodby ani kuchyně příliš nedostává právě díky špatnému proudění, protože se teplo drží u stropu. Logicky proto je potřeba udělat mřížky až nad dveřmi pokud možno co nejblíže ke stropu, aby mohlo právě teplo proudit tímto způsobem.
Nechápu logiku vrat něco do neexistujících dveří, to jsem ale vše psal v první odpovědi a příspěvku - jedná se o průchozí oblouk do kuchyně a i přesto, že je krb ihned u tohoto oblouku, neproudí tam to teplo právě z fyzikálního hlediska - drží se hlavně u stropu. Proto mřížky budeme vrtat nahoru nad dveřmi (obloukem), dělat něco dole u podlahy by postrádalo význam, teplo nikdo dolů nepůjde, to půjde až ten ochalzený, sice stále teplejší, ale víceméně stále studenější vzduch.
Vaše rada tedy v tomto případě nebude účinná. Já Vám to zkusím někdy vyfotit. Ale dle popisu přeci budete vědět, jak to funguje a jak to máme ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny