Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Větrací mřížky skrze zeď do sádrokartonu (dřevostavba)

Ano, to jsem říkal mamce taky. Mě napadlo mezi zdmi (tam kde bude samozřejmě otvor se skelnou vatou a dřevem) to případně klasicky zasádrovat + zatmelit tak, že bych si vyřezal cca tvary a velikosti jakoby těch stěn ze sádrokartonu, a ty "stěny" bych vytvořil právě tím sádrokartonem, který bych tam tmelem přilepil, zasádroval a obecně zatmelil a dohladil. Nevím, zda to vysvětluji srozumitelně.

Obceně i ta propojka by nebyla špatná, rozumím tomu prostě nějaký hranol s tvarem obdélníku velikosti onoho otvoru mřížek, který zakryje ony otvory se skelnou vatou. Ovšem vůbec netuším, kde bych takovou propojku sehnal, po zadání tohoto výraz na net jsem nic moc nenašel a už vůbec ne třeba v tom požadovaném tvaru a velikosti. Jak to tedy na netu případně nalézt a shánět?

Ale jak říkám, napadlo mě ze sádrokartonu vyřezat tvary právě takové, jaký bude prostor mezi zdmi s vyřezanými obdélníkovými otvory na mřížky, a samozřejmě jedná se o 4 "stěny", dvě delší (větší) a dvě kratší (menší). Delší (větší) je nahoře a dole vodorovně; kratší (menší) jsou nalevo a napravo svisle. Z těchto vyřezaných tvarů to tam případně tedy přivrtat k nějakému dřevenému nosníku mezi zdmi a nebo zkrátka nějak přilepit a následně zatmelit, zasádrovat mezery/spáry.
Nebo nějaký jiný nápad? :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny