Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Větrací mřížky skrze zeď do sádrokartonu (dřevostavba)

Nic jiného není potřeba řešit. Neptám se vůbec na dotaz, zda bude stačit vytápět krbem celý barák - to logicky určitě ne. Já se ptám čistě na to, jak vyřezat ony otvory nejlépe.
Určitě nehodláme vytápět celý barák jen krbem, to by byl nesmysl a určitě by mřížky jen nepomohly. Proto jsou dotazy o výkonu krbu, velikosti místností apod. bezpředmětné. Ani to, jestli je někdo v zaměstnání či nikoliv. Takové informace ani sdělovat nebudu.
Zkrátka když se topí v krbu, jde nám o to, aby se i do vedlejší kuchyně a chodby rovněž trochu teplo dostalo, v případě dobrého proudění tepla klidně i do dalších místností v domě. K tomu alespoň si myslím z 10-20 % pomohou ony mřížky a dole tím pádem můžeme topit čistě jen krbem a nahoře pak případně zapneme topení. Zateplení je opravdu jen základní, tenké (teď nevím přesně kolikátka tam je), máme jedny z prvních novostaveb dřevostaveb, které se tehdy v ČR začaly dělat, v roce 2000, to Vám musí stačit a pro můj položený dotaz k mřížkám jsou to stejně dotazy bezpředmětné.
Jde mi čistě o rozhánění teplého vzduchu z krbu z vytopeného až přetopeného obývacího pokoje do jiných částí domu, tedy kuchyně, kde třeba sedíme s návštěvou, případně do chodby. Nic víc, nic míň. Díky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny