Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Větrací mřížky skrze zeď do sádrokartonu (dřevostavba)

Nechápu, k čemu by Vám byly informace, zda jsou všichni v zaměstnání, zda se denně vaří nebo podobné řekl bych nepodstatné věci.
Je i celkem jedno, jak vysoké jsou stropy a kuchyňským sporákem jsem tedy ještě v životě topit neviděl... Jestli to byl vtip, tak se nepovedl.

Běžně celé roky topíme samozřejmě i topením, ale jelikož zvedly ceny plynu i elektřiny a dřevostavba obecně celkem izolačně rychle vychladne (sice se rychle vytopí, ale zase se rychle ochladí), izolaci máme jen tu tenčí, ale to je teď nepodstatné. Pro mě není úplně tak podstatné, jestli máme takové a takové vysoké stropy, zda máme izolovaný barák atd. Nám jde o to, aby teplo z krbu (když už v něm topíme dřevem logicky), aby se to teplo nedrželo jen v obývacím pokoji a bylo teplo využito i na rozhánění do jiných místností, protože v obýváku je vždy na zdechnutí a jinde kosa a zbytečně zapínat topení tedy na úplné vytopení baráku, kdy můžeme ušetřit a pomoci si teplem z vytopeného obýváku krbem, je nejlepší.
2,5 jsou tuším stropy, ale to je fakt nepodstatné. Krb není otevřený, je uzavřený. Neřešme, prosím, nyní v podstatě nepodstatné věci. Pro mě je podstatné, jak nejlépe / dobře, správně, efektivně, esteticky hezky vyřezat ty otvory na mřížky - neptám se kde, jak vysoko, jestli máme topit jinými zdroji a nebo podobné zvláštní otázky.
Samozřejmě mřížky vyřežeme přsně ve středu mezi výškou stropu a výškou dveří, ať už z estetického hlediska, tak obecně z funkčního hlediska. Případně trošku mírně blíže ke stropu, kde se logicky teplo drží nejvíce.
Mě spíše zajímá JAK - čím byste to udělali apod. Jak jsem řekl, jedná se o dřevostavbu a určitě nemohu jednou větrací mřížkou (otvorem) narušit statiku. Bude tam maximálně nějaká dřevěná deska, kterých je podél dřevostavby milion a navíc se jedná o prostor zdi mezi místnostmi. Pokud víte, jak vypadá dřevostavba, určitě tedy víte, že vyvrtáním otvoru na mřížku nespadne jen tak barák. Ale pro jistotu se samozřejmě podívám na záznamy, kudy co vede v případě toho, kdyby tam třeba vedlo něco pevnějšího, což předpokládám nebude. Mám i detektor kovů, elektrických rozvodů a trámů, ovšem dřevěné lišty a jiné (nevím jak to nazvat - trámy) to asi detekovat nebude.

Obecně se tedy ptám principelně na jedno - jak efektivně, dobře, pohodlně vyřezat otvory - prozatím mě zajímá tohle. Opravdu řešit jiné zdroje tepla nemá význam. díky za pochopení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny