Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vybírání brzd na auto

V první řadě by bylo vhodné se informovat svého mechanika zda vůbec přistoupí k tomu, že si díly dodáš sám. Víš jak tyhle akce v 90% případů končí? Zákazník odjíždí ze servisu s opraveným vozidlem, a své koupené díly si odváží domů v kufru. Z nějakého důvodu nepasují, a mechanik nebude s rozebraným vozem, který blokuje dílnu (zdviž) čekat, až majitel vozu (dílu) provede výměnu. A díly si objedná u svého dodavatele.

Jakou máte záruku, že prodejce zvolil dobře a přesně podle Vašich představ ?

A jaká je ta představa? Jako zákazník svou představu sdělíš prodejci, který na základě svých zkušeností provede vyhledání a objednávku konkrétních dílů.

Zkontrolovat OEM číslo podle VINKA

OEM číslo je super, když budeš objednávat OEM díl.

Znamená to tedy, že pokud OEM číslo sedí s číslem nabízeného výrobku lze jej tedy použít bez ohledu na ostatní parametry ?

Ne. Zvláště pokud se bude jednat o druhovýrobu, je to jakési vodítko. Pravděpodobnost, že díl bude pasovat je (velmi) vysoká nikoliv však stoprocentní. Katalogy ND obsahují chyby.

lze použít výrobek, který má stejné paramtery, ale není u něj uvedeno OEM číslo ?

Ano, u všech dílů z druhovýroby nemusí být uvedeno OEM číslo

To že při objednávce ND dojde k chybě a díl nepasuje není nic neobvyklého. Chyba katalogu, chyba údajů v TP, omlazené vozidlo ...atd.
Servisák má však v této situaci lepší pozici. Objedná u svého dodavatele ND, dodavatel ND zaveze, zjistí se problém - volá se dodavateli a ten zaváží díl nový. Když si jako majitel vozidla objednáš díly z e-shopu, jak dlouho budeš čekat na jejich výměnu?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny