Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyřešit problém s infračidly a couváním, na tmavém podkladu, u robotického vysavače?

Podlepovaním čidiel si úplne prerušil tok žiarenia z IR LED do detektora (medzi týmito prvkami čidla je prekážka, ktorá zabraňuje priamemu osvitu detektora už v čidle) a teda čidlo trvale indikuje prázdny priestor. Skús nalepiť na čidlo najprv obojstrannú (priesvitnú) lepiacu pásku a na tú daj cca 1 a viac milimetrovú vrstvu materiálu, ktorý aspoň ako-tak prepúšťa IR žiarenie. Tu budeš musieť zaexperimentovať a nájsť materiál, ktorý bude fungovať. (Mne sa experimentovať nechce, ale vyskúšal by som plexisklo, penový polystyrén, plsť, nalepovacie podložky na nožičky nábytku a podobne). A nakoniec nalep napr. ten biely papier (bielu lepiacu pásku).
Fungovať by malo (bez experimentovania) napr. aj nalepenie vodovodného tesnenia v tvare medzikružia okolo okienok čidla a na tesnenie nalepiť bielu fóliu odolnejšiu ako papier.
Pozn.: Ale nechceš povedať, že vysávač rozoznával cez alobal tmavý a svetlý koberec? Z tvojho príspevku to tak vyplýva...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny