Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čím lepit akryl vaničku k podkladu?

Zdravím, jednoduše mám kout s betonem již vyvýšeným. Čím lze lepit akrylatovou vaničku do sprchového koutu na beton/hydroizolaci přímo bez navýšení výšky ?

Ano vím že se dávají nožičky a Pur pěna dle návodu výrobce. Ovšem nožičky nebyli součástí balení a beton již leží. Takže původní postup nechávám jako krajní řešení. Prosím jen pokud víte zda se to vůbec dá lepit něčím přímo na zem? Třeba lepidlem jako obklad?

Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nedávno jsem obdobnou sprchovou vaničku osazoval do sprchového koutu v mobilheimu. S tím rozdílem, ž…
George63 21.10.2022 10:47
George63
Akorát si nejsem jaký druh igelitu zvolit na podklad vaničky ? Stačí malířská igelitka nebo nějaká t…
CreativanDevil 22.10.2022 15:31
CreativanDevil
Stačí kus krycího igelitu na malování, aby šla vanička jednou vyndat. poslední
kejki 30.10.2022 14:18
kejki

Nedávno jsem obdobnou sprchovou vaničku osazoval do sprchového koutu v mobilheimu. S tím rozdílem, že ta má měla v exponovaných tlakových místech osazené podpěrné nožičky. Osazoval jsem ji na podlahu krytou PVC a ze tří stran (z jedné pouze částečně) byly obvodové stěny. Takže jsem pouze srovnal nožičky, vaničku položil na podlahu a k obvodovým stěnám přilepil mamutem. Přechod mezi stěnou a vaničkou jsem, vzhledem k vizuelnímu poškození povrchu nad místem přechodu, shora překlenul měkkou plastovou rohovou lištou na koberce, rovněž na stěnu přilepenou mamutem a spodním okrajem přiloženou k povrchu vaničky za boční nízké osazení.
Ve Vašem případě bych asi pouze, na betonový podklad, nanesl vrstvu nějakého tmelu (třeba na lepení obkladů) a na něj položil igelit. A před zatuhnutím pak na toto vložil vaničku. Čímž by jste si vytvořil vhodný pevný podklad pode dnem. Nechat zatvrdnout a vaničku pak, po sejmutí, rovněž přilepit k obvodovým stěnám mamutem. Spáry zatáhnout silikonem, případně možné provést tak jako u mne. Pokud by bylo potřeba vaničku demontovat, tak se dá mamut, mezi stěnou a vaničkou, pomocí lámacího nože, proříznout a vanička vyjmout. Mamut jde bez problémů odstranit a zpět provést montáž obdobně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru