Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oběhové čerpadlo v akvaristice

Zdravím,

jaká je hlučnost oběhového čerpadla? Předpokládejme, že je odvzdušněné a správně zapojené.

Řeším problém s potrubním okruhem pro filtraci velkého akvária, napadlo mne použít pro tyto účely oběhové čerpadlo (samozřejmě o síle adekvátní objemu), které má dostatečný výkon a dokáže vodu celým okruhem a filtrem protlačit, což i bůhvíjak ultra-naddimenzovaná čerpadla s přívlastkem "akvarijní" neumí vůbec žádná.

Hlučnost řeším proto, že akvárium bude v ložnici a filtruje se 24/7 :-)

Mimo hlučnost a faktu "na to to není", bude čerpadlo pochopitelně umístěno až ZA filtrem a na suchu, budou ho držet trubky jak u topenářského použití.

Děkuji za odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Záleží, jestli bude mít co rozvibrovat. Řešil jsem toto u vodního chlazení PC (taky 24/7), čerpadlo… poslední
ml1 18.10.2022 13:44
ml1

Záleží, jestli bude mít co rozvibrovat. Řešil jsem toto u vodního chlazení PC (taky 24/7), čerpadlo jsem umístil nakonec na koberec, který hluk dostatečně tlumí (míval jsem ho jeden čas ještě obložené bublinkovou fólií). Ovšem běda když se šoupne ke skříni nebo ke zdi.
S umísťováním čehokoliv do sání bych byl opatrný, abych se nedostal do režimu kavitace, který čerpadlu příliš nesvědčí (kromě toho, že se to projeví hlukem; naštěstí, takže nohu květinového stolku mohu sundat z hadice, jinak bych si toho třeba ani nevšimnul). Ale chápu, že pokud nemá nasávat rybičky, tak tam je filtr nutný, nesmí ale klást moc velký odpor průtoku, oběhová čerpadla nemají takovou sací schopnost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru