Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak řešit akustické mosty v domě

Bohužel se to nahrát nedá. Je to takový jako zvuk na pozadí, který jde "ze vzduchu" směrem seshora, jak jsem psal, když přiložím ucho ke stěnám, podlaze a stropu - nic neslyším. Mám diktafon s relativně citlivým mikrofonem (Eltrinex V12Pro) a samozřejmě mobil, nezachytí to. Oni jsou to spíš vlastně vibrace. Neumím přesně ten typ zvuku nazvat a popsat, je to jakoby otáčející se motor či co, hučení, šum, ale vzdálené.

Ještě se to projevuje tak, že když ležím v posteli, taky ty vibrace procházejí mým tělem, já to cítím, protože jsem obecně hypersenzitivní. Moje přítelkyně ty vibrace nevnímá, ale zvuky také slyší (proto mohu s klidem prohlásit, že nejsem blázen), akorát jí ty zvuky nevadí, asi je dokáže v hlavě "odstínit".

Já když usnu, tak ty zvuky už nevnímám a neprobouzím se. Ale vadí mi a trvá mi dlouho, než usnu, pocity bych popsal asi jako "pukání hlavy", je to prostě už neúnosné, proto to řeším.

Špunty do uší nepomáhají, právě kvůli vibracím, které neumí odstínit.

Moje teorie je, že může někde být nějaké zařízení a může přiléhat ke zdi, kterou rozechvívá a zvukovým mostem se to šíří do mého bytu. Nejsem ale akustik a školní fyziku už moc nepamatuji, jde tedy o hodně laický a naivní pohled na věc.

Teda když mi doporučíte jiné citlivější nahrávadlo, klidně ho koupím, protože potřebuji problém vyřešit a pořád to bude levnější než stěhování.

Ve výsledku se zdá, že zdroj prostě nenajdu a budu muset odhlučnit byt. Ale kdybych znal původce, lépe by se mi asi vybíral izolační materiál a metoda odhlučnění stěn.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny