Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezdrátové spínání oběhového čerpadla od tepelného čidla v bojleru.

Co se týká toho kutilství a cen, tak jsem na tom obdobně, ale už jako SD. Ten nápad s tou "ekvitermní" regulací pomocí toho termostatu je dobrej. :)). To beru a dobrá inspirace. ;-) Já tyhle termostaty používám na mnoho různých aplikací.
Třeba ke starším lednicím, nebo mražákům, u kterých se poškodí klasické kapilárové termostaty, jako jejich daleko lepší náhrada. Pak dále třeba na automatické spuštění stropního ventilátoru na chatě, kdy sepne po zatopení v krbu ten ventilátor, aby promíchával teplý vzduch proudící ke stropu.
Dál pak i u sporáku v kuchyni, kdy čidlo je na delším kablíku a ve smršťovačce a pokud dám rozvařit vodu v hrnci (třeba pro vaření těstovin), tak vložím to čidlo do hrnce s vodou a pak mi termostat, v kombinací se zvukovým bzučákem, při rozehřátí vody na 100 st.C (nebo jinou nastavenou teplotu) signalizuje, nebo i vypne příslušný vařič. Já pak dám pouze do hrnce těstoviny a načasuji vaření na dobu cca 10 minut (buďto přes časovač, nebo kuchyňskou minutku) a po uběhnutí potřebné doby vaření mi to rovněž signalizuje, nebo i vypne. Na to vaření používám hlavně automatický tlakový hrnec (Avair Ida, s vyměněným ovládáním rovněž z Číny, aby bylo možné nastavit čas vaření libovolně, což původní neměl). A ještě jsem jej upravil tak, že jsem jej vybavil tlačítkem, kterým mohu spustit časový odečet a vypnutí, aniž je nutné jej uzavřít tlakovou poklicí, kdy je časování iniciováno dostoupením vyššího tlaku (teploty).
Dál jsem ještě ten termostat použil pro automatické otevírání a zavírání okna ve skleníku, kdy se jím spustí motorová "pohonná jednotka", snad z nějakého odšťavňovače, s motorkem na 12 V DC (elektrokontejner), kdy přes její převody se pomalu protáčí svislá šroubová tyč a ta pak maticí s podpěrou zvedá okno.
No a to DO jsem zase použil pro ovládání vlastního systému pro otevírání křídlové brány, kdy jsem koupil pouze šroubovou pohonnou jednotku pro pohyb brány, za cca 3 tisíce a celou elektroniku a ovládání jsem si udělal podle sebe sám a skoro zadara.
A pak sem jím ještě i dovybavil původní ruční ovládání domácí výtahové plošiny v RD u syna, který je na vozíku (paraplegik) a má jej na přesun z přízemí do patra. U dodaného to nebylo a může si jím plošinu přivolat a spustit, aniž musí spínat přímo tlačítka plošiny, umístěná na zdi, nebo na plošině.
Takže využití je mnoho, hlavně záleží na fantazii, nápadech a aktivitě. :-D
Ještě se vracím k tomu ovládání pro ty tlakové hrnce, rovněž koupené v Číně, za cenu cca 350 Kč. Hrnce mám koupené přes I-Bazary, za poměrně levnější ceny než nové (a které mám předělané a máme celkem 3ks, 2 na doma a 1 na chatě).
Ty hrnce jsou velmi praktické a taky úsporné. Příkon 900W a vaří velice rychle a bez nutnosti hlídání, kontroly a bez odpouštění páry. Tlak je řízen vypínáním ohřevu. Časování se spouští po natlakování (nebo bez tlaku tím doplněný tlačítkem).
To ovládání pro ty hrnce jsem rovněž využil samostatně i pro ovládání časového spínání i s možností odložení zapnutí, pro kombinovanou dvouplotýnku s el. troubou, jak pro vaření, tak i pro pečení. Manželka to sice nepoužívá (moc "složité" pro ženskou), ale já, pokud vařím, případně peču, tak je to velmi praktické. Nachystám, zapnu a jdu třeba do garáže, nebo jedu do města a přijdu až je hotovo, uvařeno, upečeno a vypnuto. Tož toliko zase pro Tvou inspiraci. ;-):puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny