Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přibližná cena v Kč za dobití 12 V autobaterie ve Škoda Fabii

Bydlím v bytovém domě ve kterém jsou garážová stání. Na celou garáž je jedna zásuvka na 220V. Mám FABII 3. Je mi 80 roků a jezdím málo t.j. hlavně na nákup 1x - 2x týdně, jednou měsíčně asi 300 km na sraz kamarádů důchodců do J. Hradce (z Prahy) + náhle vyjímečné krátké cesty. Když jsem si toto auto koupil (ojeté 45 000 km) jsem nevěděl , že se vybíjí i když stojí v garáži. Do té doby Škoda Favorit, u kterého jsem nevěděl, že nějakou baterii má. Ve starém bydlišti v J. Hradci vymrzlá, samostatná garáž, v zimě skoro bez ježdění a na jaře otočení klíčkem a klidně nastartoval. Proto jsem o tomto vůbec nepřemýšlel.
Když jsem začal nyní dobíjet, začaly velké diskuze se spolu bydlícími o nákladech. Byl jsem ochoten to platit, jenom nevěděl jsem kolik a ani oni. Nakonec se to nějak uklidnilo, když jsem jim dokázal, že vlastně baterii dobíjím pouze v průměru o 0,6 V. Po nabití mám baterii nabitou po změření na 12,6 - 12,7 V, po 2 - 3 týdnech má baterie 12,0-12,1 V a dobíjím. Když jsem měl zapojen START - STOP a rekuperaci tak vybití po cestách bylo větší. Na rady na netu jsem toto vypl a je to lepší.
Nějaké další měřáky již nechci kupovat. , ale mám strach, že po nynějších a asi i následných zdražováních elektřiny by se zase řeči v baráku mohli obnovit.
Stačilo by mě pouze přibližný odhad, nebo návod jak to asi spočítat. Jsem S DODÁVKOU u PRE. Je mi jasné, že ceny jsou u různých dodavatelů různé, jde mi jestli následný odhad který uvádím byl správný a stačí ho zvýšit o procentuální zvýšení zdražení tohoto odhadu.
Kolik stojí asi jedno nabití této baterie. Dosud na podobný dotaz před 4 roky kdy jsem auto koupil jsem dostal z několika stran odpověď, že v průměru to vycházelo na 2,60 - 3 Kč. Proto řeči přestaly a mám dosud pokoj. Ale situace se zhoršuje a může to vypuknout znovu. A baterii vyjímat z vozu a nabíjet v bytě vlastně nejde, jelikož by se vše natavené v autě vynulovalo.
Pěkně prosím může někdo pomoci????
Byl bych moc vděčný.
Děkuji Pavel.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny