Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Membrána do starého technoplastu

Zdravím Vás,
nevíte prosim někdo, jaký je rozměr ploché membrány vypouštěcího ventilu u letitého technoplastu...horní splachovací nádržky WC?Je to ještě ten systém s naklapěcím trubicovým vypouštěcím ventilem na bok (na bočním čepu)tahem provázku.Bojím se membránu sundat, neb kdybych v obchodech nepochodil, asi tězko bude již ztvrdlá, na místo navrácená, vytahaná, plochá membrána těsnit...Teď to teče jen trochu.
Děkuji za připadnou radu.
Zdar Petr

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ano přesně tak, já za nový vnitřek zaplatil 550Kč (v Uni Hooby ) a je hotovo. U mě byl problém s tím…
jezekhifi 03.08.2022 06:40
jezekhifi
Když jsme tohle řešili, tak po dokonalém vyčištění (včetně té nádoby) po kterém musela následovat vý…
ml1 04.08.2022 12:49
ml1
Akorát nechápu na co to řešíme, když tazatel za 2 dny ani neodpověděl jediným slovíčkem!
jezekhifi 04.08.2022 16:21
jezekhifi
Ahoj, děkuji všem za rady a návrhy.Nakonec jsem to nechal být a docela si to sedlo..tj.protéká to je… poslední
Chlupatec 04.08.2022 19:47
Chlupatec

Když jsme tohle řešili, tak po dokonalém vyčištění (včetně té nádoby) po kterém musela následovat výměna těsnění (smyli jsme ten sliz, co těsnil a ztvrdlá guma to nedávala, museli bychom čekat, než se tam ten sliz znova udělá) jsme zjistili, že problém neni ve vypouštěcím, ale v napouštěcím ventilu, který lehce protékal a hladina dosáhla na přepad a tekla (což je správná funkce, protože jinak by to teklo vrchem a to nikdo nechce).
Takže se vyměnil napouštěcí ventil a od té doby se měnil co dva roky (ale při ceně 100-250 korun - jak šel čas to zdražovalo - jsme to neřešili, je to výměna na 5 minut), ten poslední musím zaklepat tam je už hodně let.
Vypouštěcí ventil je původní, ale i ten se dal koupit za podobné ceny. Ovšem jaké ceny jsou po kovidu a souvisejích událostech nechci ani odhadovat. Rohový kohout k pračce, co stával 65 korun jsem asi před rokem platit 300.

Ahoj, děkuji všem za rady a návrhy.Nakonec jsem to nechal být a docela si to sedlo..tj.protéká to jen během dopouštění nádržky, avšak při plném tlaku-váze vody to již drží.
Story se má tak: Jsem tu jen na dovolené (tj.nemám nářadi a ani moc nečubrním do mobilu).Předmětný historický záchod se nachází u babičky mé přítelkyně V úterý jsem ji vyměnil protékající napoušťák (sikovky jsem ještě našel), ale idiot očistil tu tvrdou membránu vypoušťáku od šlemu...a teklo to.
Rada tedy zní: Když něco opravíš a funguje to, neopravuj- nevylepšuj něco více, budeš spravedlivě potrestán a podělá se to...
Díky všem.Až jsem zase pojedu, vyměním ji celou nádržku...šplhnu si...znáte to.
Zdar Chlup

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru