Předmět Autor Datum
Po vyvrtání 90 děr bych řekl, že to je normální opotřebení. Moc ale nechápu, proč tam nedals roxory… nový
Lukas1982 01.08.2022 10:11
Lukas1982
Normálně bych tam ty roxory dal hned po zalití, ale vzhledem k tomu, že tam je kamenitá půda - opuka… nový
Matyas xl 01.08.2022 11:04
Matyas xl
Dobrý den,ten vrták je nekvalitní,značka prostě kvalitu nedělá.Loni jsem dělal plot podobně,přibližn… nový
Lubomír 01.08.2022 11:10
Lubomír
Ten beton je ještě nevyzrálý a vlhký. S tím vrtákem to je teď tedy opruz, to jo :-D, pořád se to ucp… nový
Matyas xl 01.08.2022 11:25
Matyas xl
Je to normální. Ten nevyzrálý beton působí jako brusná pasta. Místo aby beton šroubovice vytahovala… poslední
nerady 02.08.2022 14:27
nerady

Po vyvrtání 90 děr bych řekl, že to je normální opotřebení. Moc ale nechápu, proč tam nedals roxory už při vylití čerstvého betonu. Nevím teda správný postup, ale já to tak dělal při stavbě sloupků ze ztraceného bednění při stavbě plotu. Takto mně to přijde jako zbytečná práce navíc.

Normálně bych tam ty roxory dal hned po zalití, ale vzhledem k tomu, že tam je kamenitá půda - opuka a byla tak přeschlá, že se při dotyku o jeden kámen sesypal do výkopu materiál i na 3 - 4 lopaty, nechtěl jsem to zdržovat dalším vyměřováním a chtěl co nejdříve zalít betonem. Navíc hlásili možnost přívaláků. Za to info o opotřebení děkuji, myslel jsem si to.

Dobrý den,ten vrták je nekvalitní,značka prostě kvalitu nedělá.Loni jsem dělal plot podobně,přibližně stejný počet otvorů,jenže do starého poctivého osmdesát let starého základu,vrtal jsem dvanáctkou.Mám vrtáky čtyřbřité SDS,takové ty levné,jeden okolo čtyřiceti korun a žádné podobné opotřebení se nekoná.Další práce byla šestkou,několik set otvorů do starých poctivých pálených cihel pro turbošrouby vrtákem ze stejného zdroje,vrták bez ůjmy na šroubovici.
Také můžete příliš tlačit a je tam velké teplo,nyní ten vrták už bude špatně funkční,šroubovice vynáší obrobený materiál mimo otvor,bude se to ucpávat a hřát,může se teplem odpájet plátek.
Nikdy nevrtám otvor naráz,vždy za chodu vytáhnu vrták ven aby se zčistil.Múžete mít problém i v tom,že jste vrtal do nevyzrálého vlhkého betonu,lepí se na vrták a múže ho takto vydírat,protože přilepený materiál nejede po šroubovici ven.:-)

Je to normální. Ten nevyzrálý beton působí jako brusná pasta. Místo aby beton šroubovice vytahovala na povrch tak ulpívá na ní a obrušuje tělo šroubovice. Také může být méně kvalitní tělo vrtáku, což je u vrtáků z Číny normální. Několik takových vrtáků mám též doma. Jinak zkušenost s nekvalitním materiálem mám např. na řetězovém zvedáku nosnost 1 t, též z Číny. Na těch řetězových zvedácích se místo pevnostních řetězů používají obyčejné a při normálním občasném domácím zvedání to neodhalíš. Pokud by na tom zvedáku byl použit pevnostní řetěz, tak jen cena řetězu by převyšovala cenu zvedáku.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru