Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Máte někdo zkušenost s výrobcem zimních zahrad Esmero

Článek v novinách na SK SME.sk
Přečtěte si obhajobu pana Černého,
https://artemis.sme.sk/admin/article/show-preview/23292078

Čo tvrdí firma Esmero
Spoločnosť Esmero je v konkurze a tesne pred koncom uzávierky článku sa k problému vyjadril aj majiteľ Andrej Černý.

„V prvom rade vás chcem uistiť, že vzniknutá situácia ma veľmi mrzí,“ hovorí konateľ Esmero.

Konštatuje, že firma po piatich rokoch budovania značky nezvládla rast.„Bohužiaľ, v dôsledku vojny na Ukrajine, nárastu cien energií a ďalších vplyvov nastala prudká zmena zákazníckeho správania, ktorá priniesla skokové zastavenie nových objednávok," konštatuje Andrej Černý.

Tvrdí, že na túto situáciu v Esmero zareagovali prijatím drastických úsporných opatrení, čo zapríčinilo, že neboli schopní plniť načas prijaté objednávky, predlžovali sa dodacie lehoty, čo spustilo lavínu, ktorú už neboli schopní zastaviť.

„Napriek tomu som robil všetko pre to, aby som zabezpečil dokončenie prijatých zákaziek a otvorene som s klientmi o situácii komunikoval. Pre niektorých sme vyjednali, že ich zákazku preberie a dokončí partnerská firma, niektoré sme vedeli dokončiť sami, aj keď s istým oneskorením,“ vysvetľuje.

Dodáva, že klienti neboli ochotní pristúpiť na žiadnu dohodu. Napriek varovaniu, že tým spôsobia stratu kontroly nad situáciu. Výsledkom je, že na spoločnosť bol podaný návrh na konkurz.

„To znamená, že ďalší vývoj už nie je v mojich rukách. Aj keď som sa za vzniknutú situáciu klientom niekoľkokrát ospravedlnil, musím len zopakovať, že ma to nesmierne mrzí,“ reaguje majiteľ firmy Esmero.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny