Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Máte někdo zkušenost s výrobcem zimních zahrad Esmero

Po dnesnej resersi kondicie ceskych Esmero musim este dopisat nasledovne.

Vcera mi volal sam pan majitel a ako parkrat zdoraznil mal potrebu mi zavolat. Preco zrovna mne nevedel uspokojivo vysvetlit, ja na jeho mieste by som volal zakaznikom a nie ludom na forach.
Takze co som sa od neho dozvedel.
Firmu vraj polozil raketovy rast. Firma sa mala pozviechat v lete 2023, ale polozilo ju prave toto vlakno.
Problem ho tak zobral az sa zlozil, je na liekoch, ale pracuje na naprave. Naprava ma vyzerat podla neho tak, ze oslovi kazdeho jedneho klienta pisomne a ludia si zaplatia priamo dodavatelovi materialu, s tym, ze Esmero im zahradu dokonci. Budu sa musiet navyse vzdat zlavy, ktoru uz dostali.
Firma pojde asi do upadku, ale znacku chce zachovat, aby zacal s cistym stitom.
Vyjadrovat u nas na poradni sa nechce, nema na internet cas a navyse mu niekto poradil, aby sa nevyjadroval lebo ludia by mu tu len nadavali.
Snazi sa vsetko napravit a vsetko aj napravi, len to chce cas a trpezlivost.
BlankuH pozna, potvrdil jej reci, ze je to ich zakaznik a ze je to jemne premotivovany jedinec.

Teraz moj nazor, podotykam, ze je to moj pohlad na vec a nemusi byt uplne objektivny.
Rozhovor prebehol slusne, chlapec (mohol by mi byt synom, preto oslovenie chlapec) rozpraval pomerne dlho a suvislo a nedalo sa mu velmi skakat do reci z coho som usudil, ze sa rad pocuva. Neposobil na mna zufalo, ci zronene a o moje dobre mienene rady nestal. Ma svoju predstavu a tej sa chce drzat.
Na otazku ako papierovo uspesnu firmu doviedol ku krachu odpovedal neurcito, pouzil slovne spojenie zabil nas rast, co je nic nehovoriaci pojem. Navyse klamal (za tym si stojim), ze problemy zacali v lete 2023, kedze som videl uctovnictvo ceskej firmy za rok 2022 (vid edit v mojom clanku) a navyse sa ozyvali ludia, ktorym slubili realizaciu uz v roku 2022, takze viem naisto, ze problemy nastali uz v roku 2022.
Hoci mi tvrdil, ze ma priemerne auto a ze na dovolenke bol len v Chorvatsku, ohradil sa voci tomi, ze na ziadnej drahej ako som pisal ja v clanku (nie nepisal, pisal som o fotkach drahych aut, nie drahych dovoleniek), z coho som pochopil, ze mu evidentne moj clanok prekaze a ze v nom moc spekulujem tak vo svetle dnesnych informacii to vyzera, ze moj odhad bol spravny, pretoze ktory normalny clovek si kupi na firmu americky sportiak v plnej vybave? Podla miestnehu uzivatela to vraj nie je jedine auto v jeho flotile, comu by som sa nedivil...zapada to presne do profilu na socialne sieti.
Velmi zvlastne na mna posobilo, ze odmietol zucastnit sa diskusie na poradni, kde som mu ponukol miesto, kedze sa tu evidetne zgrupilo dost jeho klientov. Vraj je to zbytocne, ludia su zli, budu mu tu nadavat a on ich oslovi pisomne kazdeho.
Tu mi zablikala kontrolka, pretoze oslovit niekoho pisomne mi pride ako rada od advokata s tym, ze na sude bude operovat s podacimi listkami z posty a tvrdit, ze prejavil dobru volu riesit s klientami problem. Advokata vidim aj za jeho tvrdenim, ze firma prestala naberat nove zakazky od zverejnenia pripadu na nasej stranke. Tu vidim, ze pan majiel sa poradil s advokatom a zistil, ze naozaj moze ist pripadne az sediet, pretoze ak sa preukaze, ze o zlej financnej situcii vo firme vedel a umyselne bral dalsie objednavky, aj ked vedel, ze ich plnit nebude tak to uz moze byt kvalifikovane aj ko trestny cin.
Nepresvedcivo znie aj jeho plan, ze ludia si zaplatia za material priamo dodavatelovi a on im to potom dostavia s tym, ze pridu o zlavu, co dostali. Ok dajme tomu, ze zaplatim dodavatelovi a ten dovezie material ku mne domov...kto mi postavi zahradu, ked predpokladam, ze dnes uz pre Esmero skoro nikto nepracuje? Navyse tam moze byt hacik, aby nahodou potencionalny klient len nesplacal zbytocne dlhy Esmera u dodavatelov a nakoniec mu zostali len oci pre plac s tym, ze pride o dalsie peniaze.

Zhrniem to.
Pan majitel na mna neposobil ako psychicky zlomeny clovek, nevedel uspokojivo vysvetlit preco firmu priviedol ku krachu, v niektorych tvrdeniach preukazatelne klamal, o inych predpokladam, ze klamal, ale dokaz na to nemam, jeho navrh riesenia vo mne nevzbudzuje doveru. A ak by som mal dat aj na prvy dojem (co ja nerad) tak sa rad pocuva a nerad pocuva druhych...ted minimalne mna nepocuval vobec. O uprimnosti jeho snahy osobne pochybujem o realnosti jeho riesenia tiez.

V kazdom pripade budem rad ak nam date vediet ako sa pripad vyvija a pripadne ak sa firmu nejakym zazrakom podari zachranit a vsetci zakaznici budu mat svoje zahrady nakoniec postavene som ochotny otvorit na to sampanske a pripit si.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny