Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Který převodový olej je hustší PP 7 nebo PP 90

Rozdělení dle SAE
Dále se převodové oleje dělí dle klasické SAE specifikace, která má dvě části - zimní a letní, ale u převodových olejů je oproti těm motorovým defacto posunutá. Asi nejpoužívanějším mazivem je 75W-90, kde "75W" odpovídá -40°C.

Značku převodového oleje nemá asi moc smysl řešit. U běžného osobního auta je obvykle vcelku jedno, jak moc je daný olej kvalitní, pokud splňuje výrobcem vozu předepsanou normu. Stará náplň bývá většinou tak degradovaná, že s výměnou se rázem řazení zjemní a kolikrát převodovka doslova "ztichne".
Toto je převzato z odborné diskuze.
Za moji osobu:
Nevím jak to je u PP 7 ale určitě vím, že PP 80 je řidší než PP 90. Ono je to u převodovek ještě trochu složitější jelikož jiné oleje jsou pro automatické převodovky, jiné pro převodovky s hypoidním soukolím a jiné pro manuální převodovky. Problém byl např. u traktorů Zetor kde převodový olej slouží současně jako hydraulický a tak se tam používal řidší převodový olej. To samé platilo u Trabanta kde byl nutný PP 80 a ještě se musel občas vyměnit, jelikož po pár letech v převodovce "lepil" a nefungovala volnoběžka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny