Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přesný název pro přípojky jednokolík a dvojkolík (kabeláže)

Dobrý den.
Sháním čerpadlo k mé malé fontáně a jelikož většina dobrých čerpadel nedosponuje LED diodami, řekl jsem si, že si pořídím čerpadlo alespoň s takovou kabeláží, která umožňuje případně dokoupit a připojit diody dodatečně pomocí tzv. „Jednokolíku“ nebo „dvojkolíku“.
Jelikož chci hledat produkty i pomocí anglických klíčových slov, kdy takto vyhledám co největší množství případných diod a poté si je konkrétně dle typu dohledám a seženu kdekoliv na českém eshopu, chtěl jsem se zeptat, jak se obecně označuje koncovka, přípojka a obecně kabeláž s koncovkou (paticí) pro jednokolík a pro dvojkolík? Na internetu jsem nalezl, že to nejspíše bude označení DC 5.5, ovšem to platí jen u jednokolíku.
Chci se zeptat, jak se označuje např. patice nebo koncovka pro dvojkolík?

Příklad, stejně jako je označení RCA kabelů, které se jinak označují i jako cinch. Jednokolík a dvojkolík je obecně asi český nebo počeštěný zažitý výraz a já bych rád použil ten „univerzální celosvětový“. Jaké označení koncovky/patice/přípojky to prosím, je pro jednokolík dvojkolík...?

Přikládám odkaz pro nějaké příklady, o čem to vlastně mluvím:
https://eshop.nerotrade.cz/kabelaz/
https://eshop.nerotrade.cz/led-diody/

děkuji mnohokrát.
Pěkný den

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud to čerpadlo teprve sháníš, předpokládám, že firma, která ti nabídne takové co umožňuje připoje…
Yarda 30.06.2022 16:23
Yarda
No, prozatím jsem měl možnost a štěstí pouze na stránku eshopu Nero Trade s.r.o. Jestli to tato spol… poslední
David Dizzer 02.07.2022 14:28
David Dizzer

No, prozatím jsem měl možnost a štěstí pouze na stránku eshopu Nero Trade s.r.o. Jestli to tato společnost vede na trhu jako jedna z mála, pak moc na výběr nebude.
A bohužel netuším, jak do vyhledávače zadat, aby to čerpadlo mělo jak napájecí kabel (DC 5.5 např.), tak výstupní kabel pro LED diody (právě přes oný "jednokolíkový a dvojkolíkový", chcete-li "jedno pinové nebo dvoj pinové" připojení).
Co jsem nalezl právě ony čerpadla do fontány, která disponují napájecím kabelem a kabelem pro LED diody (nejspíše si to Nero Trade sám upravuje a vyrábí), narazil jsem pouze na tyto:

https://eshop.nerotrade.cz/cerpadla/jezirkove-a-fontanove-cerpadlo-yh-300-lv--4-5w--250l-hod--55-cm/ (YH-300LV)
https://eshop.nerotrade.cz/cerpadla/jezirkove-a-fontanove-cerpadlo-ap-333lv-led-diody--12v--2-5w--150-l-hod--60-cm/ (AP-333LV)
https://eshop.nerotrade.cz/cerpadla/fontanove-cerpadlo-ap333-lv--2-5w--150-l-hod--60-cm/ (AP-333LV)
https://eshop.nerotrade.cz/cerpadla/jezirkove-a-fontanove-cerpadlo-yh-1020-lv--2w--180l-hod--40-cm/ (YH-1020LV)
https://eshop.nerotrade.cz/cerpadla/fontanove-cerpadlo-ap-300a--2-5w--150-l-hod--50-cm/ (ten již není bohužel sehnatelný) (AP-300A)

Nechci tu každopádně dělat Nero Trade reklamu, ale asi je to jediný eshop a firma v ČR, která si sama upravuje a vyrábí, případně přeprodává tato čerpadla s možností připojení LED diod. Pokud jsem však vyhledal moje původní staré čerpadlo od JEBAO AP-300LV co mám doma, vždy mě odkáže na Nero Trade, takže již licence připadla této firmě.

Netušíte, PROSÍM, někdo (samozřejmě pokud ještě nějaký eshop či firma nabízí podobná čerpadla), jak na internetu vyhledat a specifikovat, že chci čerpadlo právě se dvěma kabely (jeden přívodní na napájení a druhý výstupní na připojení LED diod)? Jednoduše a jasně to totiž napsat do vyhledávače nejde nebo mi to stejně oná čerpadla (pakliže ještě nějaká existují), nenajde, pouze od eshopu Nero Trade.

Zaráží mě, že v dnešní době se tímto zabývá pouze jedna firma.

Díky moc za radu ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru