Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno rozkladacia pohovka

Nazdar, chcem kúpiť rozkladaciu pohovku ku domácemu kinu. Izba do ktorej to chcem je priestorovo obmedzená. Ako to bude vyzerať mi je viac menej jedno. Zaujíma ma hlavne funkčnosť a životnosť. Má niekto prehľad v týchto rozkladačkách? Nechcem kúpiť niečo čo sa rozletí po dvoch rokoch :-)
Mám len tri požiadavky na pohovku. Cena do 500€/12000kč, aby bola rozkladacia ale nie tie typy ktoré po rozložení strácajú výšku rozloženej plochy a maximálna celková šírka 135cm.
Našiel som len 5 ktoré vyhovujú. Jeden typ rozloženia sa vysúva do priestoru a druhý má rameno ktorým sa celý sedák kruhovým pohybom presunie smerom hore, dopredu, dole a nakoniec sa tam rozloží opierka. Čo z toho je spoľahlivejšie, odolnejšie a jednoduchšie na rožloženie? Jedna pohovka ktorú som našiel má podrúčky s poťahom umelej kože, je to problém? Mal som zatiaľ jedine koženkové kreslo ku kompu a je pravda že sa po pár rokoch začala olupovať. Predpokladám že tam bude ten materiál menej namáhaný ako na operadle/sedáku.
https://www.sconto.sk/produkt/pohovka-maciej-sivomodra-cierna-414361900
https://www.nabytok-mirjan24.sk/moderne-pohovky/5390-pohovka-clivia-lux-ii-5902928340297.html
https://sedacky-nabytok.sk/produkt/4535-stela-ii-pohovka
https://sedacky-nabytok.sk/produkt/4364-bonita-pohovka-2
https://www.sconto.sk/produkt/pohovka-gianina-hneda-414361800

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Systém Stela a Clivia koupil moji rodiče v časných 90. letech. Díky pantu - kování v horní dvoutřeti…
kejki 03.07.2022 18:02
kejki
Vďaka za skúsenosť. Nakoniec som upustil od rozkladacej pohovky. Ešte som ju úplne nezavrhol ale skô… nový
KMX 04.07.2022 20:07
KMX
Je to pro dva hubené, nebo jednoho tlustého a doufám, že ta kovová kontrukce nebude vrzat. Ať se poh… poslední
kejki 06.07.2022 15:29
kejki

Systém Stela a Clivia koupil moji rodiče v časných 90. letech. Díky pantu - kování v horní dvoutřetině lůžka drží matrace hodně při sobě. Vysouvání sedáku je bez koleček. Vydrželo to řádění vnoučat, která na tom zkoušela různě skákat. Spalo se na tom dobře, protože to bylo pevnější, než různé molitanové matrace na žebříku, které jsem měl já v prvním bydlení. Ale to závisí na současném osazení pružin a matrací.
U rodičů je na vrchu područek prkénko, což je ultimátní věc z hlediska údržby i čištění.
Nevýhoda je nemožnost povalování s opřením, na to je spíš křeslo s taburetem.
U rodičů je to jen ze třech dílů, takže může stát až u zdi, tyhle mají trošku jinak udělaný poměr dělení matrace.

Vďaka za skúsenosť. Nakoniec som upustil od rozkladacej pohovky. Ešte som ju úplne nezavrhol ale skôr by tam pasovalo rozkladacie dvojkreslo https://nabbi.sk/relaxacna-dvojsedacka-oslo-2s-30904 Hlavný prúser rozkladacej pohovky je rozložiteľnosť až na 2 metre. Ja to chcem k domácemu kinu a nie na spanie čiže 2 metre rozloženie takmer nikdy nevyužijem. Na proti tomu rozkladacie dvojkreslo rozložím na menšiu vzdialenosť a kľudne môžem aj nechať rozloženú a nebude zavadzať priestorovo. Rozloženie tiež je oveľa rýchlejšie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru