Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ktoré krbové kachle na drevo

Vyberám si medzi dvoma pieckami do staršieho domu – 2 podlažia, celková tepelná strata vraj 11,5 kW, z toho prízemie 8 kW a poschodie 3,5 kW (menšia plocha ako prízemie). Piecka bude na prízemí v obývačke, ktorá je otvorená do ďalších 2 miestností. Chcel by som ju používať ako hlavný zdroj tepla a bol by som rád, ak by vykúrila aspoň prízemie a to aspoň v dňoch keď nie je veľká zima (povedzme teploty okolo 0°C a vyššie), ale ak to zvládne aj pri nižších teplotách nenahnevám sa 🙂 . Nechcem vybrať piecku s nízkym výkonom, kde budem musieť prikladať naplno už keď sa vonka trochu ochladí, ale zas ani s príliš vysokým výkonom, aby som nemusel často vetrať, prípadne ju väčšinu vykurovacej sezóny dusiť. Ktorú z nižšie uvedených by ste odporučili?

La Nordica Isetta: nominálny výkon 7,3 KW a maximálny výkon 8,8 kW (https://www.centrumvytapeni.cz/la-nordica-isetta-evo-4-0-krbova-kamna-na-drevo/)
alebo
La Nordica Isotta: nominálny výkon 11,9 KW a maximálny výkon 14,5 kW (https://www.centrumvytapeni.cz/la-nordica-isotta-evo-krbova-kamna-na-drevo/)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny