Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Porsche cayenne hybrid failure

V první řadě, nejde o lithiové, ale o niklové akumulátory, dále se jedná o prvotní diagnostiku, která ale velmi často jednoduše stačí, protože ty články tam jsou už několik let a jejich stav bude IMHO velmi jednoduše viditelný prostým okem (multimetrem). Měřením vnitřního odporu, kapacity atd. bych se nezabýval, už proto, že moduly nejdou rozebrat (a tudíž např. nahradit jeden vadný článek ze 4). Za těch 20 let, co se akumulátory zabývám, jsem toho už viděl docela dost a myslím si, že navržená metoda měření celkem spolehlivě určí vadné moduly (dokonce si myslím, že by stačilo i jen prosté proměření bez dobíjení).

Měřit dva měsíce 60 modulů a mít nepojízdné auto, to je opravdu nesmysl. To už dává smysl raději objednat rovnou 60 nových. Ty chyby, které se projevují, ukazují na to, že některé z těch modulů nemají žádný náboj, a tedy bude velmi pravděpodobně jednoduché odlišit zcela vadné od těch pouze opotřebovaných.

edit: a jinak zcela záměrně jsem napsal konkrétní postup, jak bych postupoval já. A tam není jen měření modulů po nabití, nicméně se to dá ještě vylepšit třetím měřením, které se uskuteční po "vyjetí" baterie, pokud by první a druhé měření neukázalo žádné signifikantní výsledky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny