Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozvod elektřiny v bytě

Zdar,

rekonstruuju byt a chtěl bych tam předělat elektřinu z hliníku do mědi s tím, že bych komplet světelný okruh až na kuchyňskou linku a koupelnu, které se budou rekonstruovat (umakart se nahradí vyzděním), nechal původní hliníkové dráty. Nevidím totiž problém proč se současnou spotřebou LED žárovek nenechat hliník. Za to zásuvky jsou mnohem víc namáhané, počítač, lednice, atp., tudíž tam si myslím, že se vyplatí to předělat na měď.

Vytvořil jsem si plánek, jak tu novou elektriku táhnout, který hodím do přílohy.

Červené čáry jsou ten nový rozvod, modré čtverečky jsou umístění původních zásuvek, kam by se daly nové zásuvky a ještě bych chtěl pár zásuvek navíc a ty jsem označil červeným čtverečkem.

Od jističe by to vedlo stropem až do místa svodu, který je vyznačen. Tam by se to stáhlo k podlaze a dál by se to vedlo podél podlahy a to ve zdi tam, kde je napsaná příčka a všude jinde, kde je panel, by se to vedlo normálně lištou těsně u podlahy. (Nemíním řezat do panelu.)

Dotazy jsou, jestli by s tím tak, jak jsem to vymyslel, nemohl být nějaký problém. Například nevím, jestli se smí vést elektrika v liště pod radiátorem?

Pak mám dotaz, jestli se ve stejné liště hned vedle kabelu elektriky může vést internet - datový kabel?

Případně jsem něco někde nevymyslel dobře, tak budu rád, když mě opravíte. Díky.

(Černé čárky podél zdí jsou dveře a okna. Myslím, že ze schématu je patrné, co je co, ale když tak zodpovím.)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny