Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozvod elektřiny v bytě

Ja som robil vzdy po konzultacii s revizakom, chranic sme davali na byt jeden, niekdy dva. Podla toho ci chcel majitel usetrit. Istice na kupelnu dva, jeden na zasuvku napr. kulma, holiaci strojcek, fen . . . druhy na pracku. A samozrejme jedne na svetlo, to byvalo spojene so zachodom (len z dovodu blizkosti - v zachode by svetlo nemuselo byt pod chranicom)
V kupelni pozor, su tam urcite zony kde moze byt zasuvka, svetlo, ventilator . . . Bolo by blbe, ak by sa revizak otocil za to, ze zasuvka je 5 cm c zone kde nema co robit :-) a kupelna vykachlickovana . . .
A k tomu potrebujem nepotrebujem, vzdy je dobre to mat posvetene od revizneho, a poistovne, ak by sa nieco stalo, sa chytia cohokolvek len aby nemuseli platit.
Kabel sa dava podla hodnoty istica a hodnoty ukoncenia, tj bezne na zasuvky 16A a k tomu je kabel 2,5 mm2 prierez. (trojzilovy). Vypinace su bezne max 10A, takze na svetlo max 10A, k tomu staci kabel 1,5 mm2.
Ale kludne si mozes dat na svetlo aj 6A . . . ale kabel by som nechal 1,5, ten ked uz je zasekany sa tak lahko nevymeni ako istic :-)
Este take male upzornenei, kde bude vstup dat do bytu, resp. kde bude modem, router . . . nezabudnut tam na zasuvku ....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny