Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Izolace starší půdy

Dobrý den,

chtěl bych požádat o radu jak vhodně zateplit podlahu nevytápěné půdy. V tuto chvíli je složení podlahy ze spodu následující: omítka, rákos, podbití, trámy [vxš] 20x10 cca 1m od sebe, mezi nimi igelit a volně vložená izolace rotaflex zhruba na výšku trámu, prkenný záklop, sololitové desky a na nich škvárobeton zhruba 5 - 6cm vrstva.
Izolace tu sice je ale nevím jestli má nějaký význam, když je zespod ten igelit a nahoře je vše uzavřeno tou škvárou. Dům je nezateplený z plynosilikátu.

Děkuji za jakoukoliv radu.
Radek

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud je ta skelná vata suchá a její síla je těch cca 20 cm, tak bych to víc neřešil. I tato izolace…
George63 31.05.2022 14:26
George63
Jj půda je větraná dobre, vata se zdá být suchá ale nevím jestli je dobře že je pod izolaci igelit,…
doubler 31.05.2022 14:48
doubler
No, vždyť už jsem psal, že ten igelit je vlastně parozábrana. Takže by to mělo být jako dostatečně d…
George63 31.05.2022 16:00
George63
Jj jen asi jak jsem odpovídal nevsiml jsem si odpovědi, díky ještě jednou. poslední
doubler 31.05.2022 16:04
doubler

Pokud je ta skelná vata suchá a její síla je těch cca 20 cm, tak bych to víc neřešil. I tato izolace je poměrně slušná a další "zateplování" by už mělo poměrně malý efekt. Důležité je, aby byla i půda odvětrávána a v té tepelné izolaci voda nekondenzovala. Mám takto rovněž izolovaný strop obytného podkroví, dokonce i s menší vrstvou té skelné vaty. A povrch podlahy půdy rovněž škvárobeton. A na něj jsem položil vyčištěné vyřazené staré syntetické koberce, aby se povrch lépe udržoval. A není to špatný. No a půdu používám pro uskladňování různých věcí, jako "skládek" NZ. ;-):-D

Jj půda je větraná dobre, vata se zdá být suchá ale nevím jestli je dobře že je pod izolaci igelit, všude píšou že se pod dává parotěsná fólie a vata by měla "dýchat" ale tady je ten sololit a škvára tak nevím jestli to nějak neupravit přece jen v zimě se asi bude držet více vlhkosti ve vatě.

No, vždyť už jsem psal, že ten igelit je vlastně parozábrana. Takže by to mělo být jako dostatečně difuzně nepropustné. A pokud už to je takto delší dobu a nebyly problémy, tak by to mělo být Ok. Když tak to zkontrolovat v zimě, při větších a dlouhodobějších mrazech, ale nyní to považuji za celkem zbytečnou práci a náklady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru