Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem plevel, tráva a mech pod dlažebnimi kostkami

Dobrý den,

potřeboval bych poradit. Na zahradě mám cestu z dlažebních kostek, pod kterými je hlína. Mezi kostkami prorůstá pravidelně tráva, mech, plevel, i když se to vytrhá (čemuž se nedivím).

Jak by se toto dalo řešit? Nejsem žádný kutil, rukama moc neumím, nemám ani žádné zkušenosti. Napadá mě koupit nějakou tenkou plachtu a dát to pod ty kostky.

Bylo by něco takového řešením? A je to praktické? Počítám, že ty kostky by mohly chtít být v té hlíně nebo písku. Pokud to bude na tenký plachtě, tak by to nemuselo jít zarazit nebo držet? Nevím.

Nějaké rady, co s tím?

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Řeším stejný problém s příjezdovou cestou. Před časem u nás byla kamarádka, a když jsem chtěl použít… nový
akaš 05.06.2022 14:45
akaš
Pokud to ještě jde tak si nechat odlít od nějakého zemědělce. Cena v maloobchodě a ve velkém je nebe… nový
nerady 05.06.2022 21:04
nerady
Cena je strašná. Zvláště když složení toho Roundup Fast nebo jak se to jmenuje byla ještě loni 6% ky… poslední
Karel04 05.06.2022 21:12
Karel04

Řeším stejný problém s příjezdovou cestou. Před časem u nás byla kamarádka, a když jsem chtěl použít Roundup, tak mi to zakázala, že je tam glyfosát a doporučila mi nějaký jiný sajrajt. Když jsem ho koupil, zjistil jsem, že je tam glyfosát taky, jenom že funguje trochu hůř než Roundup, a trvá 3-5 dní, než se to projeví na postříkané rostlině. Minulý týden jsem koupil žlutý Roundup bez glyfosátu. Nastříkal jsem na rostlinky na cestě a výrazný efekt byl už po 4 hodinách. Druhý den byla většina plevele suchá a smrsklá. Jsem z toho nadšený, ale ta cena....! :-)

Cena je strašná. Zvláště když složení toho Roundup Fast nebo jak se to jmenuje byla ještě loni 6% kyselina octová, čili ředěný ocet. V ceně asi 999 korun za 5 litrů. Navíc je na obalu napsáno, že pokud chcete zničit i kořeny, je třeba použít Roundup s glyfosátem. Dobrý podvod. Teď už tam dávají kyselinu pelargonovou, ale účinek je asi podobný. Obecně ten glyfosát je třeba nechat působit tak týden, aby doputoval do kořenů a pak rostlina uschne celá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru