Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Držák tyče (garnýže) na záclonu

Dobrý den,
obracím se na vás s primitivním dotazem, avšak už několik hodin nebo spíše celý den hledám na internetu a z milionů obrázkl a odkazů jsem prozatím nenalezl to, co hledám.
Potřebuji sehnat držák garnýže, konkrétně tyče na to, abych na tyčku navléknul záclonu. Takové tyčky s držákem se obvykle používá u menších a lehkých záclonek, máme to použité v kuchyni a rovněž to mám použité do stropu, kde mám pověšený závěs z provázků.
Jak nyní však popsat samotný držák, který hledám na internetu. Nemohu jej vyfotit, protože jsem momentálně na jiném bydlišti a rád bych mezitím již vybral na internetu to, co vlastně potřebuji a případně s určitou představou s tím zašel do obchodu a rovněž abych věděl, kde to zhruba shánět.
Je to jakoby držák v podobě válečku, kdy po bocích tohoto válečku je oblouček, skrze který se nasune právě ona tyč. Víceméně to má tedy zhruba tvar jako "HYPERBOLOID" tedy víceméně má tvar jakéhosi "Trnu", držáku lodí u přístavu, kam se zahákne oko lana. Tuším však, že tento obloukovitý výřez je jen na jedné straně onoho válce, ale asi i na obou. Není podstatné.
Takový tvar má přesně právě oný držák na tyče na záclony a klidně i na jakékoliv tyčky. Vůbec nevím, jak se to jmenuje. Celou dobu na internetu hledám pod pojmy držák garnýže. Víceméně to tedy vypadá jako válec a když si ho představíte zboku, jakoby jej na kraji ukousnul.
Pokud si dle mého popisu nebudete moci držák představit, zkusím to nějak nakreslit.

Díky moc!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to otočená a vydlabaná dveřní úchytka, konopka. Dávná náhrada porcelánových úchytek.
miran 08.05.2022 10:49
miran
No máš pravdu! Jen to vyvrtat na tu hůl na na vrut do hmoždinky. Tady jich je hojnost
Rce 08.05.2022 23:48
Rce
No to není dveřní úchytka. Obecně nerozumím, proč to dělat s dveřní úchytkou. Jak jsem psal v posled… poslední
David Dizzer 09.05.2022 19:09
David Dizzer

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru