Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Balkon - aby vydržel

Dobrý den,
chystám se dokončit balkon, zatím to mám nachystáno viz. fotky. Je tam udělané nějaké oplechování. Z boků a ze spodu je balkon zateplený polystyrenem. Chci ho zateplit i shora - potřebuju se s finálním povrchem dostat o cca 10cm výš než je to teď. Potřeboval bych poradit jak postupovat. Měl jsem v plánu celý balkon natřít hydroizolací (Hydroseal), na to potom nalepit polystyren cca 4cm, na polystyren potom potěrový beton cca 5cm. Jako finální vrstva by se mi potom líbila nějaká hydroizolační folie - např izolprotan. Je to dobrý postup? Trochu mě ale zneklidňuje, že tím jak to zvýším o těch cca 10cm, tak tím výškově překonám ten rantl oplechování...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A jako proč zateplovat? Dole pod balkonem je nějaká obytná místnost? Chceš balkon zasklít a mít jako… nový
Rce 07.05.2022 01:29
Rce
Ano, pod balkonem je obytná místnost, i vedle něj. Nechci tam mít tepelný most, jinak mám celý barák… nový
Tomaa 09.05.2022 07:24
Tomaa
Nejde poradit. Udělej sondu a řekni složení stropu. Tzn. hurdy. mazanina cca cm. polyš cm. beton cm.… poslední
Vla 09.05.2022 10:05
Vla

A jako proč zateplovat? Dole pod balkonem je nějaká obytná místnost? Chceš balkon zasklít a mít jako zimní zahradu? Podle toho se pak určí zateplení. Rozepiš důvody, proč to chceč zateplit, pak lze poradit. Z fotek není nic z toho patrného.

Nejde poradit. Udělej sondu a řekni složení stropu. Tzn. hurdy. mazanina cca cm. polyš cm. beton cm.
Ale asi by měl být postup: Oplechování. Parozábrana nějaký modifikovaný pás. Na tom polyš co máš a zbytek dokoupíš střešní. A jestli není spád tak spádový. Oplechování viplanilem 300g geoška a fólie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru