Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký hořák na pokládku lepenky na garáž

https://sv-pujcovna.cz/pujcovna/ostatni/horak-pb-55mm/

Nač si kupovať vec, ktorú využiješ jednorazovo?

Jedna odborná rada.

Pracuj s pokládkou na Slnku takmer v našej zemepisnej polohe v nadhlavníku, ideálne na pravé poludnie po dni 21.6.´22 pri maximálnych vonkajších teplotách 30°C, za sucha.

Pred lepením, s odstupom aspoň 24 hodín, najprv dôkladne napenetruj podklad, hlavne bočné steny atiky, prípadne oplechovanie do výšky min. 20cm. Pás sa musí lepiť v jednej línii zároveň na bočné steny, na atiku, prehybom v jednom kuse aspoň do výšky 15cm. (Musí vzniknúť na streche "vaňa").

Lepí sa z najnižšieho bodu spádovanej strechy. V prípade garáže pokladať jednotlivé pásy na šírku.

Prekrytie pásov musí byť aspoň 10cm.

(Ak lepíš povrchovo drveným šutrom ošetrený asfalt, je velice vhodné po položení prvého, spodného pásu, tento napustiť v šírke 10cm asfaltovým penetrákom, aby sa zaliali šutre a až následne plameňom lepiť nový pás s prekrytím oných 10cm).

Povrch garáže napatlaj širokým plochým štetcom asfaltovým penetrákom zn.: Alp;
https://www.izomat.cz/asfaltovy-penetracni-lak-paramo-penetral-alp-9-kg.html

9kg penetráku by s odretými ušami mohlo na garáž stačiť, záleží, či je povrch cementom na hladko oceľovým hladítkom zagletovaný poter alebo je povrch drsný, dreveným hladítkom zašúchanýpovrch, ten chlastá viac penetráku.

Ak lepíš na starú, pôvodnú izoláciu, nesmie mať bubliny pod ktorými je voda, odparená, skondenzovaná voda, ktorá nemá kam uniknúť, preto dvíha asfalt. Musíš izoláciu v týchto miestach preraziť, vodu, bubliny vymačkať až potom ošetriť penetrákom na pravé poludnie.

Plameňom roztavená, oddeľujúca mikroténová vrstva v rolke sa musí stratiť, roztaviť z postupne odvaľovaného asfaltového pásu až po natavený asfalt (Bitagitu, Sklobitu) prípadne lacný, finálny asfaltový pás povrchovo ošetrený drveným kamenivom.

Ak správne nalepíš asfalt pod ktorý nezateká, tak ťa prežije.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny