Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
odvětrávací trubku odpadu je v ní voda To je divné. Trubka má pouštět ven smrad z kanalizace. Jest… nový
čumil old 02.04.2022 16:56
čumil old
Pokud máte sifon odpadu ve sprše zalitý a není v něm nějaká "hnijící" usazenina, nemůže smrdět. Ale… nový
George63 02.04.2022 22:16
George63
Odvětrávací trubku prošťouchnout protahovací pružinou (nesprávně "pérem"). Voda tam nemá co dělat. K… nový
Rce 02.04.2022 23:39
Rce
Nasyp, reskíruj na noc do každej výlevky baktérie zn.: Žumpur a spol., tj. ušľachtilé, sušené baktér… nový
Nuda 03.04.2022 23:14
Nuda
To je opravdu zvláštní, když je sifon zalitý a přesto je tam smrad. Ta odvětrávací trubka s tím nemá… nový
savo 05.04.2022 23:49
savo
Sifon se zaleje, ale vycucne to voda z jiného vodovodního zařízení. Protože je zacpaná ta odvětrávac… poslední
Rce 06.04.2022 00:40
Rce

odvětrávací trubku odpadu je v ní voda

To je divné.
Trubka má pouštět ven smrad z kanalizace.
Jestli je v ní voda, tak je špatně udělaná to je tam nějaké ležaté místo?
Kdysi tu byl o tom nákres včetně rešení odvodu případné kondenzované vody.
Jestli ta roura jde vodorovně tak by měla být dobře izolovaná, aby tam ke kondenzaci nemohlo docházet a měla by mít spád, aby eventuální kondenzát mohl odtékat zátky do kanalizace.
Zbavení se vody je otázkou přístupu k oné rouře.
Na střeše dát přez ní folii a zkusit tam fouknout vzduch z vysavače nebo tam strčit instaltérské pero jestli tam někdo nezapomněl při práci na střeše hadr a tak dále.

Pokud máte sifon odpadu ve sprše zalitý a není v něm nějaká "hnijící" usazenina, nemůže smrdět. Ale pokud na půdě máte nějak ucpanou tu odvětrávací rouru odpadového potrubí (o čemž svědčí voda v ní, tam by být neměla), pak po každém spláchnutí WC dojde k odsátí vody ze sifonu u sprchy a pak jde smrad ze stoupačky odpadu a z kanalizace. Trubka na půdě musí přivádět vzduch do odpadního potrubí při spláchnutí WC a musí být volná a průchozí. Z té by mohl a měl jít ten smrad. Z toho důvodu se většinou vyvádí až nad střechu. Pokud je ukončena na půdě, je možné smradu zabránit tím, že se zde osadí uzavírací klapka, která se otevře pouze podtlakem při nasávání vzduchu a jinak tuto rouru uzavírá.

Odvětrávací trubku prošťouchnout protahovací pružinou (nesprávně "pérem"). Voda tam nemá co dělat. Když je ta trubka ucpaná, podtlak při spláchnutí hajzlíku nebo při odtoku vody z umívadla vycucne vodu ze sifonu sprchy a vůkol se rozlehne hromový smrad. Když se vypustí umyvadlo nebo kuchyňský dřez, tak to v něm rámusí a bublá?

Nasyp, reskíruj na noc do každej výlevky baktérie zn.: Žumpur a spol., tj. ušľachtilé, sušené baktérie určené do septikov, žúmp a potrubí. Nechaj v sifónoch na noc napučať, ráno spláchni studenou vodou výlevky nech sa baktérie namnožia, napelešia po stenách odpadového podhubia. Časom zožeru chutný, mňamky sediment v odpade.

To je opravdu zvláštní, když je sifon zalitý a přesto je tam smrad. Ta odvětrávací trubka s tím nemá souvislost, to by v té kanalizaci musela hnít kráva, aby to dalo tolik plynu. Jestli není ten sifon nějak poškozený. Nebo nesmrdíte třeba sami o sobě? Je to jen ve sprše, nebo v každém těsnějším prostoru, třeba v autě? Zkuste se umýt, jestli to nepomůže.

Sifon se zaleje, ale vycucne to voda z jiného vodovodního zařízení. Protože je zacpaná ta odvětrávací trubka, v ní nemá voda co pohledávat, to je špatně. Z kanalizace to dovede óbr smrdět, víc než shnilá kráva. Shnilé saponáty, to je úžasný puch!! Kam se hrabe starej dráteník v kanále. Vím to dobře, když jsem měnil trubky, tak se ten hnus na mne vrhnul za lacl montérek. Ty schnilé saponáty a jiné sračky, to smrdí strašlivě s dostřelem 200 metrů. Hovna jsou proti tomu rajská vůně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru