Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podbetonování garáže

Smelo kop tesne pri základovej doske.

Najprv vykop aspoň päť jám hlboké min. 150cm (50x30x150cm) tesne pri ZD garáži, tiež aj jamy vykopané tesne na rohoch. Tieto budú po zaliatí betónom a jeho vyzretí (21 dní) slúžiť ako operné piloty.

Piloty by si mohol vŕtať aj širokým šnekom vrtákom na motorový pohon. (z požičovni stavebného náčinia)

Piloty môžeš hnať nad povrch, zašalovaním, aby sa opierali o základovú dosku, ale aby zároveň podkopaním sedela doska zo spodku nejakou časťou podopretá na pilotoch.

Zaarmuj diery v štyroch rohoch aspoň 12-kou roxorom pred betonovaním v domácich podmienkach, miešačkou alebo prehadzovaním vlhčenej, polosuchej zmesy s cementom lopatou na rovnom podklade, plechu apod. Dvaja pomocníci s lopatami jeden vybavený s kropící konvičkou so sítkom vlhčí zmes za prehadzovania.

Po vyzretí betonu v operných pilotoch postupne odkopávaj medzery medzi pilotmi, zalej ich betónom. Nerob to naraz, vždy iba zalej betónom jeden diel medzi pilotmi. Potom až vykop druhý základ až vytvrdne prvý výkop. Použi horizontálne položenú armatúru 12mm roxorov tesne na hrane zasahujúc výkopom až pod základovou doskou. Aby doska sedela na betóne vystužený roxorom tesne pod spodnou hranou ZD..

Pozn.: Ten orech ti bude svojimi rozrastajúcimi koreňmi nezdvihovať odpočinkovú plošinu, dokonca aj základy. Jedine cugrunt vykopať, makadamové podložie a vyliať dvojmo kari rohožami armovanú celistvú plochu betónom okolo pňa orecha (nechať po obvode aspoň 20cm voľnej plochy zasypanej mulčovacou kôrou pre rozrastanie pňa do obvodu, do priemeru. Prípadne šúchaný betón mierne vyspádovať smerom k orechu a von do záhrady, aby sa mu dostávala zrážková voda. Orech je teplomilný, hlboko koreniaca drevina, potrebuje mať korene zalievané vlažnou zrážkovou vodou stečenou z betónu, vtedy rodí zdravé plody, nesmie trpieť nadmerným suchom.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny