Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno adaptér na led pás

Na mě to budí dojem, že k tomu neni potřeba nic. Má k tomu být "nd14 Keys RF Wireless Remote Controller Kit" a vypadá jakoby se to strkalo do USB. Takže snad jedině nějaké posílení USB (ono se to nezdá, ale při 3*20 mA na ledku to když svítí všechno (180 led) dá opravdu slušné proudy).
WS2812 mají fungovat od tuším 3.3 do 12V (bylo by dobré ověřit v datasheetu) a mají v sobě regulátor proudu.
Ten výkon 54 W (10,8 A) je opravdu značný a pokud by měl pásek svítit naplno bude potřeba napájení průběžně posílit. Nebude stačit připojení napájení jen na jednom konci! Připojil bych to minimálně na začátku, konci a možná ještě uprostřed.

Samozřejmě na nějaké běžící světlo nebo něco takového, kde svítí současně jen pár ledek napájení z USB bohatě stačí (úspěšně takto provozuju 5+2 metrů a problémy nejsou, ale svítí současně kolem 10 LED prostřední naplno a ty okolo méně; zatím jsem byl líný tam naprogramovat něco jiného, toto byl jeden z ukázkových příkladů). Ale pokud by toho mělo svítit víc, tak bude potřeba patřičně výkonný zdroj (něco na tento způsob https://www.gme.cz/spinany-zdroj-mean-well-rs-75-5 ), který jistě v dodávce nebude.

Mimochodem na řízení z arduina se mi osvědčila knihovna Neopixel, ale knihoven na tento účel je daleko víc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny