Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozvody k radiátorům v plastu

Dle fotky jde o záslepky navařené na potrubí. Ani po jejich sejmutí (odřezání), na řezu, nezjistíš, o jaké trubky jde. A pravděpodobně nebude snadné ani zjistit o jaké šlo, od původního majitele. Pokud by šlo o využití pro vytápění tepelným čerpadlem, pak bych s tím neměl problém. V topném okruhu TĆ nebývá teplota vody nikdy vyšší než max. 55 st. C, což by pravděpodobně vydržela i trubka na studenou vodu. V případě že by šlo o vytápění s teplotou vody podstatně vyšší, tak pokud by někde byl volný delší svislý kus té roury a bylo by možné to na ní odzkoušet, tak udělat třeba takový "trychtýř" s větším objemem, třeba z nějaké láhve nasunuté hrdlem na tu trubku, nahoře otevřené a dole zatěsněné třeba mamutem a po jeho zatuhnutí, do toho trychtýře, nalít vřelou vodu (případně i dolévat vícekrát za sebou) a zjistit, "co na to ta trubka". Z toho pak posoudit, zda by bylo možné je použít i na vodu s vyšší teplotou.
Pokud by šlo o "chybný" předpoklad vytápění s "klasickým" teplotním spádem 90/70 st.C, který je možný pouze pro trubky kovové (pevné paliva, plyn), bylo by možné případně, na výstupu kotle, osadit směšovací ventil, který by automaticky limitoval výstupní teplotu vody na kotli na max. třeba 70 st.C. Ovšem kotel na pevná paliva by musel mít nějakou "automatiku" a možnost i případného snížení výkonu. U plynu toto není problém.
Pokud by se jednalo o problém, který popisuje "čechy", o tom jsem neslyšel a nedokáži posoudit. Ovšem PPR trubky jsou podle mne všechny technologií výroby shodné, takže nevím, proč by měl být mezi nimi tento rozdíl.:-|
https://www.aquatopshop.cz/PPR-trubka-20-x-2-8-mm-PN-16-d641.htm#detail-anchor-description

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny