Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plechova nezateplena maringotka zvenku oblozena palubkami, zevnitr umakart - zatepleni?

Zkuste směrovat svůj dotaz na skupinu "Alternativní bydlení ..." na FB (viz odkaz). Tam se tyto problémy řeší celkem často. Co se týká třeba těch podlah, tak je je možné nastříkat ze spodu vrstvou PU pěny. Cena byla někde uvedena, pro vrstvu cca 15 cm, kolem 400 Kč/m2.
Jinak má zkušenost se sezonním MH 3m x10m x výška 2m (cca 60 m3) , kde jsou stěny - z vnější strany plech, ve stěně - 2 cm EPS a zevnitř 0,5 cm sololit, střecha asf.krytina, 0,5 cm sololit, 2 cm vzduch.mezera, 3 cm EPS, 2 cm hobra, podlaha - 2 cm EPS, 2 cm prkna, koberec. Okna a dveře jednoduché. Osadil jsem jej krbovými kamínky na dřevo Pritty K1 Optima (max. výk. 8 kW, rozměr 30/30/80 cm) a "testováno". Když jsem zatopil při -3 st.C (venku i uvnitř) tak za půl hodiny je už docela příjemné teplo a po 1 hodině +22 st.C. A pak už pouze mírně přikládám po polínkách a teplota se udrží. Ovšem po ukončení vytápění jde teplota poměrně rychle dolů a po cca 5 - ti hodinách je opět skoro na nule. Problémy jsou většinou pouze v noci, kdy je prý nutno se občas probudit a přiložit. Já osobně jsem v něm v zimě v noci ještě nespal. Ale toto je zkušenost o které právě píší na tomto uvedeném webu ti, co MH užívají i k bydlení. Osobně o zateplování zatím neuvažuji, v zimě si přes den zatopím a přikládám (občasná "zašívárna") a dřevo mám levné a dost a teplo je dostatečné. Jakmile vyjde slunko, ihned je v něm tepleji (zejména přes celkem velké prosklení v obývací místnosti) a v létě otevřu okna a dveře a je docela příjemně.

https://www.facebook.com/groups/648056095391937
https://www.facebook.com/groups/648056095391937/search/?q=zateplen%C3%AD%20maringotky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny