Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký kotel po roce 2022

Tieto moderné kotle na tuhé palivá sú splynovacie, vzduchovou turbínou reverzne hnané okysličované palivo v spaľovacích komorách. Je nutné elektrické pripojenie kotla, ako bonus vybavený v obehovej sústave čerpadlom na nútený obeh.

Tiež musíš počítať so záložným napájacím zdrojom v prípade výpadku verejnej el. siete230V. Sú to nové náklady na trakčnú baterku, menič napätia z DC na AC s plynulou (čistou, nie modifikovanou sinusoidou), inteligentnú, deväťkrokovú nabíjačku s desulfatorom permanentne pripojenú ku kyslej baterke, automatické, bezúdržbové spínacie zariadenie v prípade výpadku siete.

Na takýto splynovací kotol na tuhé palivá je nutné mať o.i. výkonnú, kyslú baterku s kapacitou prúdu aspoň 240Ah, aby dokázala napájať kotol, vetrák s obehovým čerpadlom do úplného vyhorenia paliva, aspoň 14 hodín v prípade dlhodobého výpadku siete 230V/50Hz.

Osobne by som šiel do bezúdržbového, nástenného, závesného Elektrokotla ak máš dimenzovanú sieť na prípoj 3x400V. Ak máš trojsklo, nejaké zatesnenie fasády stačí ti v priemere s rezervou 12kW kotol. Na liatinové, článkové radiátory s veľkým objemom vody v sústave sa nehodí. Ideálne je podlahové, krytálové kúrenie s malým obsahom ohrevného média v trubičkách.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny