Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vozidlo nestartuje

Dobrý den, mám problém se startem vozidla. Po otočení klíče - kdy už má startovat se neděje vůbec nic, ticho. Baterie je v pořádku, zkontroloval jsem pojistky jsou OK. Když je klíč v poloze před startem tak je všechno v pořádku. Za pripadne rady děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak si zručný, máš vozidlo vo vykurovanej garáži, robota cca 3 hodiny pri dobrej vôli na toto všetko:… poslední
Nuda 06.02.2022 15:13
Nuda

Ak si zručný, máš vozidlo vo vykurovanej garáži, robota cca 3 hodiny pri dobrej vôli na toto všetko:

1./ Príslušné kľúče, vidlicové, gola, nástrčkové od veškerých spojov, svoriek od kabeláže baterky, oká, od štartéra, hlavne kostry kastne DC.

2./Nový oceľový pilník, ideálne štvorhran na rúčke.

3./Odmasťovač, perchloretylén, technický 60% lieh,

Odpojiť baterku. Povoliť veškeré spoje silovej kabeláže, na štartéri, aj nabíjacie oko od alternátora B+, odmastiť. Kombinačkami jemne, s chirurgickým citom primačknúť fastony, odmastiť.

Odmastiť oká, svorky, pilníkom metal zodrať po oboch stranách až po lesk, viditeľné škrabance kovu, znovu odmastiť utrieť do sucha a rozborku spojov zosadiť až po posledný záporný kontakt na Pb baterku.

Brúsne "šmirgeľ" papiere nepoužívať, sú čistá smŕrrť, zostáva po nich karborund, šuter, piesok zarytý v metale pôsobiac, ako oxidant, izolant.

4./ Tiež je velice dôležité takto ošetriť pilníkom hlavný prívod DC + pólu vedúci do plošáku poistkovej skrine. Tu býva prechodový odpor zjavne na príčine štartovania. Skontrolovať spoje stýkačov, vidlicových poistiek, riadne odmastiť, suchou handrou preleštiť spoje stýkačov.

Oká pilníkom očistené a odmastené od humusu a pilín ničím nemaž, ani ropné destiláty, ropné produkty zn.: WD40, Kontox, lítium_teflon apod. smejov, lebo časom vytvoria na metale v spojoch nechutný, izolačný oxid. Vozidlo je vonku, každý jeden metal, aj zlato, nikel, antikoro kondenzuje vzdušnou vlhkosťou.

Objektívne radím výhradne po utiahnutí spojov a svoriek Pb baterky prstom napatlať na povrchu Silikónovou stuženou, transparentnou vazelínou. Nič iné ešte lepšie, hlavne chemicky neutrálne, nevymysleli na DC kontakty.
https://solidnesvady.sk/technicke-spreje-a-maziva/163-245-silikonova-vazelina.html

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru