Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je, nebo není nutné, instalovat před sporák 3 fáz.vypinač - sporákovou kombinaci?

Existuje skupina norem, které závazné jsou. Ale aby byly závazné, musí to být někde zakotvené. Pořád ale platí, že je rozumné normy dodržet, už jen proto, že pokud jsou dodržené, nikdo neřekne ani bzz, zatímco pokud ne, tak bude potřeba dokazovat, že použitý způsob odpovídá soudobým technickým znalostem (nebo je lepší než postup zavedený normou). A dokázat shodu s normou je snažší.
Takovou tu anarchii, kdy normy se ze dne na den staly nezávaznými už snad máme za sebou, a právní řád je tomu přizpůsobený, že buď přímo předepisuje nějakou normu nebo je v něm to, co bylo dřív v normě.
Na druhou stranu existuje řada nesmyslných norem, prostě protože se musely přeložit i s chybama, nebo se v nich udělaly chyby při překladu (tak překlady jsou nyní orientační, důležité je anglické znění).
Ta sporáková kombinace vyjde zhruba na tisícovku (a to si hodně přidávám), což sice neni málo, ale v ceně díla jsou to drobné; nemyslím si, že je to věc, na které by bylo dobré šetřit.

On bude asi podobný problém s rohovými kohoutky zastavujícími vodu do baterie nebo rezervoáru na záchodě. Taky jsem se setkal s připojením přímo do zdi. Dokonce i pračku jsem viděl připojenou přímo do zdi. Ušetří se tím pár korun, ale musí se pak vypínat voda všude.

Já jsem člověk spořivý, ale jsou věci, na kterých bych prostě nezkoušel šetřit (abych si nezadělal na budoucí problémy).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny