Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak správně topit uhelnýma briketami v kotli?

Uvítám radu jak přikládat od rána po celý den a na noc. Máme nový kotel OPOP24KW, Duomix, čerpadlo bez AKU nádrže. Zda topit průběžně a přikládat i na noc nebo s přestávkou. Zdražení elektřiny (máme TČ) a nutná výměna kotle 2-hé třídy na vyšší nám umožňuje změnit způsob vytápění, briketami. Nemám zkušenost topit briketami u starého kotle jsem topil jen dřevem a hoblovačkami na TUV. Jsme s manželkou oba v důchodu, tak se musí topit celý den.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bylo by dobré zvážit, zda dva důchodci musí za každou cenu bydlet v rodinném domě a nést břímě vysok…
Time 04.02.2022 19:19
Time
Nerád ti žvatlem do rozjímania, ale nechať chalupu v interiéri zvlhnúť, murivo, vzduch navlhnúť, sko…
Nuda 04.02.2022 20:03
Nuda
Hezký den, zasmál jsem se od srdce. Mám ještě veselejší ráno. Díky! Nudo, Vaše slova nijak nerozporu…
Time 05.02.2022 07:42
Time
Na dno jsi dopadl hlavně ty. Napadání lidí že kradou dřevo jen svědčí o tom, že podle sebe soudím te…
nerady 05.02.2022 13:14
nerady
Tady to vypadá, že potrefená husa se ozvala. Vy taky kradete dřevo a topíte mokrým dřevem?
Time 05.02.2022 23:09
Time
Já topím briketami a mám teplo to jsem psal již v úvodním příspěvku akorát tobě ta zima a otužování… poslední
nerady 05.02.2022 23:49
nerady

Bylo by dobré zvážit, zda dva důchodci musí za každou cenu bydlet v rodinném domě a nést břímě vysokých nákladů s tím spojených. Tohle je analogie přístupu starého člověka ve velkém bytě v centru Prahy. Chápete?
Normální je se uskromnit a nastolit si pohodlí za akceptovatelný peníz. To vaše šetření v podobě topení svinstvem tráví lidi.
Jsem letitý otužilec taky pokročilého věku, tak vůbec netopím. Když někam přijdu, leje ze mě...

Nerád ti žvatlem do rozjímania, ale nechať chalupu v interiéri zvlhnúť, murivo, vzduch navlhnúť, skondenzovať, stuchnúť nielen spodné, ložné prádlo, oxidovať spotrebnú elektroniku, domáce spotrebiče, je dnes v 21.sotočí jaksi nevhodné.

Pre maskulatúru je 99% vlhkosť velice vhodná, bežne zatváram svoju 98 ročnú polovičku do stabilne temperovanej, hlboko, 12 bm v podzemí kopenej diery, pivnice, pritom dnes vypadá, ako zachovalá, čiperná, nevysušená, 28-ročná múmia so sviežou pokožkou, proste big tits, big ass pevne udržovaného tela v high heels s podväzkami.

Hezký den, zasmál jsem se od srdce. Mám ještě veselejší ráno. Díky! Nudo, Vaše slova nijak nerozporuji. Stavbu temperuji. Ten konec si klidně příště odpusťte, protože se zbytečně vysilujete a tím vzrůstá vaše potřeba vyšší tepelné kompenzace a energetická náročnost. Určitě mě pobaví i dobře skrytý a krátký vtípek. Mistři slova a humoru jen naznačují. Chytří chápou i čtením mezi řádky. Blbci nechápavě civí. n

Ten kdo se řádně a včas postaral, tak má u rodinného domu tepelné čerpadlo a fotovoltaiku. Naprostá většina lidí, hlavně starší ročníky evidentně seděla s rukama v klíně před TV a nic nedělala. Jejich děti je ve většině případů kopírují dodnes. Nyní když se nacházíme v době, kdy je vše předražené, tak drze pokřikují, topí sirnatým svinstvem, kradeným mokrým dřevem a hledají způsoby, jak se propadnout na ještě větší osobní dno a ještě více trpět. Jejich okolí je jim zcela lhostejné. Tahle doba bude mít za následek ještě větší zahlcení soudního systému, protože poškození lidé se budou bránit a dožadovat odškodnění. Je patrné, jak neschopní spalovači tráví své okolí a ničí přírodu. Většina z nich si neuvědomuje, že toto jejich chování je postižitelné. Chovají se tak desítky let, jenže teď je to horší, protože počet takových asociálů rychle narůstá. Pro ty afektované a zoufalé křiklouny na sociálním dnu: Běžte a přečtěte si rozsudky... vaše vnoučátka si taky trávíte do plic?

Já topím briketami a mám teplo to jsem psal již v úvodním příspěvku akorát tobě ta zima a otužování nějak nesvědčí. Jinak prosím toho kdo má tu možnost o uzavření této debaty, jelikož "Time" sem přišel akorát prudit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru