Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak správně topit uhelnýma briketami v kotli?

Zemní plyn se skládá z metanu, dále pak etanu, propanu a butanu. Jaké šílené škodliviny z něj vznikají spalováním se učilo už v sedmé třídě základní školy. Kupodivu je to oxid uhličitý a voda. Nic jiného tam nevzniká. Čili se z něj uvolňuje přesně to, co se uvolňuje z vašeho uhlí, ale vy tam máte jako bonus oxid siřičitý, který se váže na vzdušnou vlhkost a vzniká kyselina siřičitá - takzvané kyselé deště, které až do odsíření elektráren ničily zejména Šumavu, Krušné hory, Jizerské hory a Beskydy.
Snaha o zákaz topení plynem je právě z důvodu toho zlého CO2. Ale to vzniká i spalováním vašeho uhlí, které je PODSTATNĚ méně ekologické nejen zplodinami při spalování, ale i těžbou, výrobou briket a dopravou do vašeho domu.
A až zakážou topení plynem, bude už třicet let zakázané topení uhlím.
Cena elektřiny je bohužel dána tím, že ji musí všichni členové EU nakupovat na energetické burze v Německu. A pokud si ekologický pošuk v Německu pozavírá uhelné i jaderné elektrárny, bohužel to vyžene cenu elektřiny všem, včetně vývozců energie. Já jsem to nevymyslel a pevně věřím, že je to jeden z hřebíků do rakve toho současného socialistického eurospolku.
A ještě k těm cenám elektřiny, nemáte pravdu, nemáme jednu z nejdražších v Evropě:
https://www.srovnejto.cz/blog/jake-jsou-ceny-elektriny-v-eu-nejvice-plati-nemci/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=489288770341_c&utm_term=9582294881%3a%3a99690168432&gclid=Cj0KCQiAuvOPBhDXARIsAKzLQ8Evw6onMpvpE967_EzZ2PpBVkb-r4QtH7Bbn0ydjRXlqyzLv6IFmFUaAuT_EALw_wcB

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny