Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protahovačka s cirkulárkou

Dobrý den! Děkuji za pochvalu. Pro vybudování dílny jsem měl k dispozici prostor 9m x 9m - bývalou stáj na chalupě. Tak jsem to využil. Pohodlně jsem tam umístil tři stroje - hoblovku, pilu s odsáváním a spodní frézu. Ke strojům jsou dodělány podle inspirace z literatury a katalogů různá vodítka, pravítka, pomůcky, prohloužení stolů, kryty a pod. Dále zámečnický ponk, truhl. hoblici, prac. stůl a psací stůl. 7 skříní a skříněk, regál, police. K tomu kompletní sadu truhlářského, zámečnického a elektrikářského ručního a elektr. nářadí. Kamna Petry, takže je možné pracovat tam i v zimě. Bohužel, tak jako ty uvažuješ hoblovat venku, já musím naopak zase chodit "rozbrušovat" a svářet na zápraží před dílnu - pro prach a hobliny z truhlařiny to v dílně prostě nelze.
Bohužel - již "zaklepalo stáří" a dílna je využívána jen občas. Následovník není, mám jen dvě dcery, tak nevím jak to s dílnou nakonec vůbec dopadne.
Malá rada, pokud ty, nebo někdo jiný se nechá inspirovat těmi posuvnými nebo výsuvnými přípravky s použitím jeklů. Využil jsem to že dva, rozměry po sobě jdoucí jekly se dají do sebe zasunout. Malý kousek to šlo, ve větší délce se to někdy "zakouslo" a byl problém to i vyrazit. Proto musí být použity postupně 3 velikosti jeklu, prostřední velikost jen krátké, cca 10 cm dlouhé vložky a vodítka. Pak to "chodí" bezvadně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny