Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protahovačka s cirkulárkou

Dobrý den!
Jen malý příspěvek k vašim problémům při hoblování delších věcí.
Viděl jsem několik "malých" truhlářských dílen, kde to měl mistr truhlář vyřešeno tak, že hoblovku postavil v ose dveří a na protilehlé straně bylo "okno", které při hoblování otevřel .,. a bylo to.:-)
Já jsem hoblovku s protahem/ amat. konstrukce, š. 30 cm/ na obou koncích stolů doplnil /okopírováno z katalogů/ výsuvnou konstrukcí svařenou z jeklů, pomocí které se až do vzdálenosti cca 20 až 80 cm před, nebo za stolem vysunou výškově stavitelné podpěry s válečky. Buď se nastaví do roviny s horním, nebo spodním stolem.
K tomu mám ještě dvě přenosné podpěry. Truhláři tomu myslím říkají "pachole". Podstavec - kolo z auta /disk i s pneumatikou/ pak výsuvná, výškově stavitelná noha z jeklů a válečku. Slouží pro pilu, hoblovku i frézu. Sám tak bez problému řežu, hobluji a frézuji 3m prkna, trámky.
Válečky /pěkné pogumované/ jsem "vyzískal" v kovošrotu z nějakých kancelářských strojů.
Na těchto "zařízeních" jsem jen s malou pomocí manželky hobloval, sámoval a frézoval až 6 m podlahová prkna/ fošny/ š. 20 - 27 cm.
Škoda že to je na chalupě, já jsem v teple zimoviště, jinak bych doplnil fotku, pro inspiraci. Pojedu tam "na kontrolu" cca za týden, bude-li zájem mohu to nafotit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny