Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protherm tiger vyhradzuje chybu F 81

Odvzdušňovacie ventily na výtlačnom potrubí v domácich podmienkach nemajú význam.

To chce ako som uviedol na slepý T kus osadiť do výtlačného potrubia expanznú nádrž na najvyššom bode potrubia, do ktorej by sa čerpadlom nasatý, prebytočný vzduch natlačil čím by sa nedostal do výtoku batérií.

Vzduch stúpa okamžite do najvyššieho miesta vo výtlačnom potrubí a ak na toto miesto nasadíš na potrubie obrátený T kus vyvedený smerom do hora do zaslepenej, tlakovej nádrže, unikne vzduch iba do tejto nádrže pričom bude pôsobiť retroaktívne na hladinu vody v expanznej nádrži, ako tlakový vankúš. Nedostane sa nasatý vzduch do batérií. Nemusíš kompresorom prácne, ako bonus dotláčať vzduch do tlakovej expanzky.

Pozn.: Na nasávacom čele čerpadla zn.: Sigma SVA 32 3°, bol výrobcom dodávaný tzv. "retní ventilek" https://www.cerpadlashop.cz/Prisavaci-ventil-s-retni-gumickou-d255.htm, ktorým sa mierne na štelovacej skrutke nasával vzduch s vodou do sústavy. Voda sa zavzdušnila, pri intenzívnejšom nastavení vypadala ako mlieko, ale ak bola voda z čistého zdroja, chutila takto obohatená vzduchom ako lahodná minerálka bez železitých, horečnatých príchutí. (Dodnes idem na vlastnom zdroji lebo na okolí nemám role, priemyselné hnojivá, dusičnany v spáde neexistujú žiadne dediny, viesky smerom po vrstevniciach potoka, žiadne fosforečné hnojivá, pracie prostriedky, biologický sajrajt, ale iba zdravý, listnatý les karpatského oblúka).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny