Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký koupit předřadník pro T5 kruhovou zářivku?

1. Ohmmetrom skontrolujte trubicu, či nie je žhaviace vlákno prerušené. Tzn., medzi vývodmi na jednej strane musíte namerať odpor žhaviaceho vlákna a to isté platí aj pre vývody na druhej strane.
2. Dôkladne skontrolujte zapojenie: vývody 1 a 2 predradníka musia ísť na kontakty na jednej strane trubice, 3 a 4 na druhú stranu. Premerajte aj všetky spoje, skontrolujte sieťové napätie na prívode do predradníka.
3. Pripojte napájanie a sledujte čo sa deje. Ak trubica nesvieti, tak aspoň vlákna na oboch stranách trubice by mali žeraviť. Nemerajte v tomto stave napätia, zapaľovacie napätie môže dosiahnuť až štvorciferné hodnoty a to by asi sieťovému voltmetru neprospelo nehovoriac už o tom, čo by asi pri niekoľkých desiatkach kHz ukazoval.

Nepredpokladám, že by odišla trubica aj predradník naraz. Obidve ste vyskúšali bez úspechu. Preto venujte pozornosť zapojeniu a základnej kontrole výbojky - odpor vlákien a napájaciemu sieťovému napätiu.
Výstupné napätie udávané na prevodníku je maximálne napätie na trubici pri zapálenom oblúku medzi elektródami. Staré trubice so štartérom mali toto napätie cca 150V, nové to budú mať podobne. Preto aj tých 250V by mohlo stačiť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny