Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký koupit předřadník pro T5 kruhovou zářivku?

Tlumivka jen tak neodejde (jedině že by zářivka předtím několik týdnů jen žhavila kvůli nefunkčnímu startéru (to v obýváku nehrozí), v takovém případě tlumivky odchází), startér je spotřební věc za pár korun a měl by se měnit současně s trubicí.
Pokud tam je elektronický předřadník a odešel, pak stačí koupit jiný vhodný (dané výkonem zářivky), i to kv má v doporučeném příslušenství nějaký (ta cena mi teda přijde šílená, a to jsem tlumivku za 120 korun považoval za drahou).

První otázka je, jestli je tam tlumivka (vzhledem k tomu, že je EU už zakázala, nevim teda kdy, tak pokud to svítidlo neni starší, tak asi nebude) nebo elektronika, s tlumivkou je diagnostika relativně jednoduchá (tam nemá moc co odejít a odešlá tlumivka se pozná lehce), s elektronikou to bude horší, pokud ta sama na sobě nemá vhodné kontrolky.

Když jsem naposledy kupoval trubici, tak se stalo, že nešla, navzdory tomu, že vše bylo v pořádku, koupil jsem jinou a ta jde. Ještě by šlo zeptat se přímo v KV ale záleží nakolik tam zrovna budou kvalifikovaní lidé, někdy dokáží poradit, jindy nic nevědi (jsou přece prodavači a ne elektrikáři).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny