Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výběr WC mísy

Hodlám vyměnit v panelákovém bytě starou WC mísu z důvodu nedostatečného splachování (JIKA, která je údajně tímto nedostatkem pověstná). Po spláchnutí také někdy zůstávají v míse zbytky toal. papíru. Někde jsem viděl jak voda krouživým pohybem opláchne celý prostor mísy a tím vytvoří vír pro dokonalé spláchnutí. Má někdo tip ? Jiku už asi ne...
Dík JF

Předmět Autor Datum
mam Jiku a aj po vydatnom naklade a zalozeni pomaly celeho priestoru papierom mi to vsetko bez probl… nový
fallon 18.01.2022 14:29
fallon
WC mís je viacero druhov, so zadným, spodným vývodom, tiež klasická misa s vodou v ďulíčku kde si mô… nový
Nuda 18.01.2022 14:31
Nuda
na vypustaci ventil si sa pozeral? vacsinou da sa tam nastavit mnozstvo vody. mozno to mas zle naste… nový
kuku 18.01.2022 14:41
kuku
Možná je to neuvěřitelné, ale všechny mísy v EU procházejí testem splachování. JIka asi také... Kup… nový
Kyncl 18.01.2022 15:23
Kyncl
Hlavně a především se podívejte, kde a jaké máte vyústění odpadu. Někde bývá spodní, ale v panelácíc… nový
náhodný 18.01.2022 17:29
náhodný
Zvláštní, JIKA kombíky, které jsou asi 4 roky staré jsou mi naoopak vzorem správného šplouchu. Bohuž… poslední
kejki 18.01.2022 22:11
kejki

WC mís je viacero druhov, so zadným, spodným vývodom, tiež klasická misa s vodou v ďulíčku kde si môžeš obdivovať pred spláchnutím svoj nádherne usadený zatočený výtvor s jemným háčikom na koncovke, prípade šikmý spád do zo zadnej časti misy smerom do prednej diery s vodou. Tu sa zase lepí hovno na zvažujúcu sa šikminu.

Musíš uviesť aký máš vývod pre WC misu.

Hlavně a především se podívejte, kde a jaké máte vyústění odpadu. Někde bývá spodní, ale v panelácích býval šikmý vzadu. To kvůli tomu, aby bylo možné novou mísu snadno instalovat.

Počítejte s tím, že původní šrouby budou zarezlé a asi je utrhnete. Nevadí. Při posazení nové mísy si uděláte značky a vyvrtáte nové otvory. Někdy výrobce montážní šrouby k míse dodává

Zřejmě máte Kombi WC i s nádržkou. Kupuje se v celku. Pro montáž si také kupte gumovou spojku mezi odpad do potrubí a vyústění mísy.

K míse současně kupte vhodné sedátko, se správnou velikostí, mísy do panelákových záchodů bývají menší, mají kratší sedátko.
Také si kupte novou opancéřovanou hadičku přívodu vody, délku si změřte, jsou různě dlouhé.

Nekupujte vysokou mísu, lépe se na ní sedá, ale na velkou se lépe chodí ve dřepu než v sedu, což je dané anatomií střeva a řiti, aby byly volněji průchozí.

Zvláštní, JIKA kombíky, které jsou asi 4 roky staré jsou mi naoopak vzorem správného šplouchu. Bohužel často i specializovaní prodejci neví, že se dá rychlost vypouštění nastavit uvnitř nádržky. Další věcí je vodní kámen v ohybu nádržky, cesta a odvětrání odpadu
A u kombíku KOLO s vodním hospodářstvím Geberit se ani na maximum nesejdou proudy zleva a zprava. U JIKA byl velký rozdíl mezi cenou eshop a krám poblíž, doporučuji prověřit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru