Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak na perlitovou omítku

Zdravím.Potřeboval bych poradit jak nahodit perlitovou omítku.Chtěl bych vyzkoušet perlitovou omítku,ale nevím s čím ji smíchat popř.v jakém poměru?Známý říkal že by mohl stačit Unimalt,ale neví kolik ho přidávat k tomu perlitu.Jako míchat perlit +unimalt se mi zdá málo.Neměl bych přidat i písek?Díky předem za jakou koliv radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky za radu a za čas ktery jste si dali na odpovědí.Pak dám vědět jak mi to dopadlo.
fušer 13.01.2022 04:09
fušer
Záverom ešte jedna rada: Perlit v miešačke s prímesami nemiešaj dlhšie, ako jednu minútu, lebo sa gu… nový
Nuda 13.01.2022 09:54
Nuda
Ok,díky moc za rady,budu se držet všeho co jsi mi poradil. poslední
fušer 14.01.2022 04:38
fušer

Záverom ešte jedna rada:
Perlit v miešačke s prímesami nemiešaj dlhšie, ako jednu minútu, lebo sa gulôčky krehkého perlitu oderom, údermi pri miešaní znehodnotia, popraskajú, stratia izolačné vlastnosti dutého matroša. (preto nie je vhodný pridať ostrý kremenný piesok do zmesi). Nie že si ideš zapáliť, odskočíš na pivo a necháš vrtieť zmes v bubne do aleluja. Perlit a jeho tepelno-izolačné vlastnosti sa znehodnotí

Čo sa týka modrého Duvilaxu, max. jedno deci na 100l bubon vopred v kýbliku rozmiešaného vo vode na modré, belasé mlieko. Duvilax z časti nahradí svojou viskozitou mastné vápno, len v hrubšej vrstve po nahodení na murivo sa môže váhou zosypať, zošmyknúť, Duvilax je v zmesi klzký, dobre sa síce s maltou pracuje, naťahuje len ak nie je nahodená v hrubej vrstve.

Tiež bacha na vodu, zo začiatku sa Perlit práši, zdá sa suchý, treba ho nechať nececať v bubni vodou, aby si videl konzistenciu. Následne opatrne prilievať vodu, nech nevyrobíš detskú krupičnú kašičku namiesto hutnej malty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru