Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Životnost a výměna dřezové baterie

5 let je asi standardní životnost, se kterou se počítá. Většinou není nutné měnit celou baterii, stačí vyměnit tu kartuš (a obvykle to na těch 5 let vychází). Dají se sehnat i ostatní komponenty, třeba výtokové ramínko, přepínač sprchy (no to byla docela slušná anabáze, kterou bych nebýt toho, že jsem to té vanové baterie měnil chvíli před jeho rozpadnutím kartuš, ani nepodstupoval), páka, takové drobnosti jako perlátor ani nezmiňuju.
Jo před pětadvaceti lety se to sice už šidilo, ale ne tolik. Taky ceny (zvlášť vztažené k příjmům) byly někde úplně jinde (dneska si netroufám nic tvrdit, zdražuje se všechno třeba jenom protože se to poslední roky nezdražovalo). My teda měnily staré baterie za pákové postupně někdy kolem roku 2000, tehdy to začínalo být dostupné, od té doby sleduju jen, jak se interval mezi opravami jen zkracuje. Ani si nemyslím, že dražší by byly lepší, většinou jsou prostě jen dražší.
Spíš je divný ten uzávěr vody, při takové životnosti je úplně na nic a nemusí tam být, když se to pak stejně musí zavírat až "ve vodárně." Asi je s ním potřeba občas zacvičit, jinak zaroste, ale kdo by tohle dělal.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny