Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kape boiler Tatramat EOV122, 120litrů

Ahojky, prosím koukli byste na fotky, kape mi boiler, dělají se kapky na jednom šroubu a odkapávají cca 1 kapka za 20 vteřin.
Na fotkách je vidět ten šroub, má zrovna velkou kapku na spodu, pod matkou toho šroubu je již rezavá podložka a pod ní jakési těsnění, takové jako silikonové.
Netušíte někdo co to je za šroub, zda má cenu se pokusit tu matku sundat a dát pod ní nějaké těsnění?

(Ona už ta matka vypadá zblízka podezřele, jako by se rozpadala, má odlomený okraj, nerad bych zažil že při pokusu povolit tu matku vykroutím/vylomím ten šroub z boileru a bude o zábavu postaráno :-) )

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V prípade 11-ročného bojlera by si nemal do ničoho strkať nos lebo sa ti rozpadne pod rukami, hnilob…
Nuda 09.01.2022 18:30
Nuda
Jo jo, dneska jsem měl pod tím kyblík a zdá se mi že to kape opravdu maličko, za celé odpoledne jeno…
Lk1 09.01.2022 19:08
Lk1
Neposlouchejte rady zahraničních fušérů.Tato závada se musí odstranit,ten šroub od anody postupně uh…
Lubomír 09.01.2022 20:27
Lubomír
Pane Lubomíre, beru vás za slovo, mám pocit že Nymbursko pro vás není úplně z ruky, spravte mi ten b…
Lk1 10.01.2022 18:31
Lk1
Main Gáát, kde to porád žijete? Bolier je nedostatkový, americký, kapitalistický, tuzexový, podpulto… poslední
Nuda 12.01.2022 00:23
Nuda

V prípade 11-ročného bojlera by si nemal do ničoho strkať nos lebo sa ti rozpadne pod rukami, hnilobou.

To vpadá na anódovú tyč, odpoj, ucvakni kabeláž od skrutky vedúcej do tyče lebo je beztak absolútne zožratá, nenájdeš po nej v boilere ani stopy, akurát pri šmátraní holou rukou sa ti zapichne do paprče "trieska" v podobe kus ostrého metalického íverca z rozpadnutej tyče, budeš bolesťou ujúkať, vec zahnisne, sepsa, bude se muset řezat https://www.youtube.com/watch?v=GFueO0KGEgg

Zaves na kus drátu pod skrutku nejaký plastový kýblik, 3litorvý od zavináčov, a nechaj vodu ukvapkávať, možno sa voda stihne z kýblika odparovať.

Jo jo, dneska jsem měl pod tím kyblík a zdá se mi že to kape opravdu maličko, za celé odpoledne jenom uprostřed kyblíku loužička 4cm průměr nerozteklá. Včera jsem to asi blbě odhadoval..
Navíc teď je boiler vypnutý, studený. Možná až se nahřeje tak to bude stíhat odpařovat..
Uvidím.
Děkuju.

Neposlouchejte rady zahraničních fušérů.Tato závada se musí odstranit,ten šroub od anody postupně uhnije a v nečekaný okamžik vás tím otvorem voda vyplaví.Kde je vlhko,tam to bude rezatět a je nebezpečí problému s elektřinou,může se průtok netěsností zvýšit,začne to prýštit na kabeláž a termstat a bude více problémů než to přestrojit.
Kecy o stáří bojleru miluji,mám doma dražický bojler,měnil jsem ho v dvaaosmdasátém roce minulého století.Několikráte nové těleso,vyčištění a stále slouží,ale nikdy bych nenechal nikde nic slzet,to je základ správného chodu a ochrany před dalšími problémy.:-)

Main Gáát, kde to porád žijete? Bolier je nedostatkový, americký, kapitalistický, tuzexový, podpultový tovar, ktorý sa oplatí po 11-rokoch rozobrať, následne po zistení závady nakúpiť patričný HW, ošetriť hrdzu, spoje, tesnice gumy a následne šikovne tesniace spoje, dekel, izoláciu, elektrické prípoje zaonáčiť za dobré slovo.

Pozn.: Ani doma, vo vlastnej nehnuteľnosti v 21.soročí by som sa do tejto sizyfovskej práce nepustil. Lúza šetríklov sa aspoň na fórach seberalizuje, "že něco umí".

Po prácnej reparácii ti onedlho prdne namáhaný zvar vo vrchnej časti tlakovej nádrže a si namydlený.

Totižto u týchto spotrebných, lacných el.bolierov je velice dôležité sledovať presadenými, expanznými nádržkami na prítoku, tiež tlakovým ventilom, presne nastavené vyrovnávacie tlaky v desatinách bar. spôsobené teplotným rozpínaním vody v sústave, reguláciou vonkajšími, prítokovými tlakmi in/out, lebo inak trpia zvary, spoje.

tento 11-ročný bolier nechaj, ako dosluhujúceho geronta situovaného v starobnom ústave spokojne zaveseného na stene, dožiť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru