Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ionic Care - jak funguje

Podľa mňa leštený metal na ktorom sa elektrostatickým nábojom usádza prach nemusí byť ničím napájaný. Metal tvorí zem na ktorom sa kladným nábojom nabité prachové častice usádzajú (ulpejú).

Zrejme pozdĺž metalu (tj. čistiteľnej, zemniacej tyče z leštetného antikoro, prípadne poniklovaný, pochromovaný plast), budú v jej tesnej blízkosti natiahnuté vertikálne, súbežne vodivé dráty, ktoré sú napájané VN meničom (násobičom) napätia. Lenže s určitosťou aj na tomto kladnom zdroji VN sa usádza prach, ktorý bude nutné tiež sporadicky očistiť, aby sa náhodou nevznietil elektrickým nábojom.

https://www.vn-experimenty.eu/vn-experimenty/vn-nasobic.html

Samotný kladný náboj VN vytvára medzi drôtom a uzemnenou tyčou prirodzený prievan. Určite sa zionizovaný, nabitý prach mierne usádza aj na ozdobných, ochranných rebrách plastu, nielen na samotnej metalickej uzemnenej tyči.
https://www.testmagazin.sk/detail/ionic-care-triton-x6

Za mňa k Ionic Care: Jedná sa o predražený marketingový šunt, dva v jednom: Slabý ionozátor, ešte slabšia čistička vzduchu.

Len neviem, či si dokážeš na kolene zbastlit repliku za rozumnejšiu cenu celkových nákladov aj ak by si vrchný dekel, ozdobný kryt vystružilikal z dreva ručne, vysekal dlátkami, či vyrobil na stolárskych mašinách, sotva sa zmestíš do sumy 100€ za materiál s elektronikou. Tiež ide o požiarnu a celkovú bezpečnosť členov domácnosti, disponovať doma na kolene vyrobeným prístrojom.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny