Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hledám rádio internetové DAB

zdravím,
nevěděl by někdo nějaké internetové rádio/DAB, wifi nebo kabel
mám teď starší zesilovač s rádiem FM SONY, signál je tu špatný, všechny stanice různě šumí, ale zesilovač hraje dobře
vstupy to má CINCH
takže hledám něco co má výstup, má to displej a nějaké paměti a připojím si to do svého zesilovače
díky

doplnení: mám to v kuchyni, takže klidně něco pod linku, žádný krasavec to být nemusí, dálkáč netřeba

Předmět Autor Datum
Technická poznámka: DAB+ je na anténu, takže problém s příjmem může být stejný jako u VKV-FM, tj.cht… nový
leo 06.01.2022 08:53
leo
Já používám jako přehrávač rádia aplikaci v mobilu. https://repla.io/cs Do zesilovače mám připojený… nový
host 06.01.2022 11:44
host
Nepíšete, zda máte doma internet. Ale vzhledem k tomu, že jmenujete i wifi, předpokládám že ano. Já… nový
George63 06.01.2022 12:30
George63
Pokud by se někdo nechtěl vzdát staré hifi věže, dá se koupit bluetooth přijímač/vysílač a pouštět h… nový
host 06.01.2022 12:34
host
Tohle, má CINCH výstupy. nový
Prim 06.01.2022 19:26
Prim
Pro přesně stejný způsob využití, který požadujete, používám tuto: https://www.aliexpress.com/item/4… poslední
Rusofil 06.01.2022 20:36
Rusofil

Technická poznámka: DAB+ je na anténu, takže problém s příjmem může být stejný jako u VKV-FM, tj.chtělo by to před nákupem ověřit. Pokud vím, tak kuchyňská rádia nemají žádný výstup nf, pouze vestavěné repro. Jinak kombinací je hafo, internet s VKV, internet s DAB, VKV s DAB v různých cenových sortách, něco prodává i Lidl, např. kuchyňské rádio (funguje celkem pěkně, ale nemá výstup)

Nepíšete, zda máte doma internet. Ale vzhledem k tomu, že jmenujete i wifi, předpokládám že ano. Já používám podobně starou HiFi věž Kenwood. Jako "přijímač" mám starší tablet s Androidem a WiFi, s nainstalovanou aplikací CZ.Radio z GooglPlaye. Ze sluchátkového konektoru tabletu natažen kablík k té věži a připojen na vstup věže pro zesilovač. Takže pokud máte v bytě internet a síť WiFi, je možné pomocí této aplikace na tabletu přijímat všechna internetová rádia z celé republiky. Navíc mám v tom to tabletu i SD kartu s mnoha melodiemi i s jinými daty ve formátu .mp3 (i třeba audioknihy, pohádky a podobně), takže je možné toto vše přehrávat rovněž přes zesilovač a reproduktory původní věže. Tablet mám stále zapojený na síťový adaptér, takže je trvale dobíjen ze sítě. Pochopitelně je takto možno použít nějaký starší smartphon s Androidem, který má shodné funkce jako ten tablet. Tedy WiFi, výstup pro sluchátka a aplikaci CZ.Rádio.
Jinak ale, v dnešní době, je možné toto řešit jednodušeji bez těch původních zesilovačů tak, že se koupí menší BT reproduktor a pomocí BT ze smartphonu, nebo tabletu, je možno přijímat a přehrávat totéž.

Pro přesně stejný způsob využití, který požadujete, používám tuto: https://www.aliexpress.com/item/4000953954817.html?spm=a2g0o.9042311.0.0.5fd34c4d0EDH2w
Má to sice poněkud tupější anténní vstup, ale jsem s tím spokojen (multiplex RTI přijímám na logoperiodickou anténu, jsme v ďolíku), že jsem pořídil nedávno další dva kousky. Za cenu něco přes lit myslím dobrý kauf. Používám samosebou nf výstup, kablík jack 3,5 - 2x cinch, i když to má mikro FM vysílač. Na hraní ze spotify (přes wifinu) mi slouží kabelem připojený telefon s windows 8 mobile, starý s prasklým sklem. Připojen je do jiného nf vstupu zesilovače.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru