Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nízká vana – jaký sifon?

Dobrý den, děláme novou koupelnu, ve které budeme mít starou volně stojící vanu na nožičkách. Bohužel dno vany je nízko od podlahy a od ústí odpadnu na zem to dělá zhruba 8cm. Díval jsem se, že se vyrábí nízké – 9cm – sifony, ale zřejmě bychom potřebovali ještě nižší a ideálně i s nějakou rezervou od země. Existují i nižší sifony? Má to nějaké řešení?

Děkuji a s pozdravem Kubný

loading...
Předmět Autor Datum
Podložit nožičky nebo odseknout část podlahy pod sifonem.. nový
nerady 03.01.2022 19:11
nerady
Je, mám detto obmurovanú vaňu, odsadenú od muriva okachičkovanú kolom-dokola rozšírenými rantlami ur… nový
Nuda 03.01.2022 22:22
Nuda
Dobrý den,měl jsem podobný problém před více než dvaceti lety.Dal jsem přímo na výpusť flexibilní od… nový
Lubomír 04.01.2022 10:59
Lubomír
Ano přesně tak, mi to měli také na vaně, dělal to profík. nový
jezekhifi 04.01.2022 11:01
jezekhifi
Mám to také, ale bacha, vlnovec se snadno zanáší vlasy atd. Nicméně je snadné a levné ho jednou za p… poslední
Kyncl 04.01.2022 11:12
Kyncl

Je, mám detto obmurovanú vaňu, odsadenú od muriva okachičkovanú kolom-dokola rozšírenými rantlami určené na posadenie, navyše ako bonus s odkladacím výstupkom na bočnej stene na ktorý sa môžem zároveň posadiť napríklad pri holení, "fajčením" druhým pohlavím apod. , detto posadenú velice nízko, aby človek s krátkymi nožičkami (v I. rade u blízkej osoby 165cm) nemusel liezť rebríkom do vani. (V mojom prípade r.d. som mohol presekať deku do pivnice v mieste ponoreného sifónu, lenže narušiť strop kvôli blbej vani sa mi nehodilo ako vhodné technické riešenie).

Použil som sifon z novodurových trubiek v tvare U na odtoku vani:
https://www.ravak.sk/sk/umyvadlovy-sifon-u-trubkovy

Ak žiadaš minimálne U-čko v podobe nízkeho sifónu, vyrob si ho sám, stačí, ak bude zaplavené v najnižšom bode tesne do výšky hladiny podľa priemeru vnútorného trubky vodou, kvôli pachom, smradom z kanalizácie, septiku, žumpy a spol.

Nevýhodou je, že ti môže odtoková voda prudkým sifónovým efektom pri vypustení vane vycucnúť z U-čka vodu absolútne do sucha, čím vznikne dočasne vzduchová, smradová, komínová, kanalizačná, neželaná medzera v odpade, ktorú je nutné opätovne zavodniť nejakým litríkom vody naliatím do vane. Pri sprchovaní vo vani sa to nestane.

Dobrý den,měl jsem podobný problém před více než dvaceti lety.Dal jsem přímo na výpusť flexibilní odpadní hadici,udělal smyčku směrem dolů a pozvolný ohyb nahoru,vytvořila se zásoba vody,tudíž uzávěr-sifon,slouží to bez problému perfekt.Tvarově to vypadá podobně co uvedl Nuda.Toto by se mělo do osmi centimetrů vejít a být funkční.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...