Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nízká vana – jaký sifon?

Je, mám detto obmurovanú vaňu, odsadenú od muriva okachičkovanú kolom-dokola rozšírenými rantlami určené na posadenie, navyše ako bonus s odkladacím výstupkom na bočnej stene na ktorý sa môžem zároveň posadiť napríklad pri holení, "fajčením" druhým pohlavím apod. , detto posadenú velice nízko, aby človek s krátkymi nožičkami (v I. rade u blízkej osoby 165cm) nemusel liezť rebríkom do vani. (V mojom prípade r.d. som mohol presekať deku do pivnice v mieste ponoreného sifónu, lenže narušiť strop kvôli blbej vani sa mi nehodilo ako vhodné technické riešenie).

Použil som sifon z novodurových trubiek v tvare U na odtoku vani:
https://www.ravak.sk/sk/umyvadlovy-sifon-u-trubkovy

Ak žiadaš minimálne U-čko v podobe nízkeho sifónu, vyrob si ho sám, stačí, ak bude zaplavené v najnižšom bode tesne do výšky hladiny podľa priemeru vnútorného trubky vodou, kvôli pachom, smradom z kanalizácie, septiku, žumpy a spol.

Nevýhodou je, že ti môže odtoková voda prudkým sifónovým efektom pri vypustení vane vycucnúť z U-čka vodu absolútne do sucha, čím vznikne dočasne vzduchová, smradová, komínová, kanalizačná, neželaná medzera v odpade, ktorú je nutné opätovne zavodniť nejakým litríkom vody naliatím do vane. Pri sprchovaní vo vani sa to nestane.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...